mynewspapers.net

Geografisk tunga rättsmedel

Geografisk tunga rättsmedel


Geografisk tunga eller vandrande glossit, presenterar en något alarmerande utseende, men är faktiskt helt ofarliga. Det gör tungan ser ut ungefär som en karta, därav namnet. Konstigt nog, villkora läker på ett område av tungan, men sedan flyttar till en annan, som kan vara särskilt uppseendeväckande till offer.

Orsakerna till geografisk tunga

Tungans yta är normalt täckt med ett lager av små knölar, eller papiller. När delar av tungan saknas delar av detta lager, smidig smf oregelbundet formade röda fläckar form, till synes just ur det blå. De röda områdena kan eller kan inte beskrivas med gräddvit eller vit kantlinjer. Det är inte riktigt känt varför tungor av vissa individer kan förlora fläckar av papiller. Det är dock troligt att geografisk tunga verkar köras i familjer. Det är också tänkt att det kan finnas någon koppling till diabetes hos vissa individer. Andra möjligheter inkluderar allergier, psoriasis, hormonella förändringar, atopisk dermatit, användning av systemiska steroider och även överdriven stress. Detta irriterande tillstånd kan förekomma hos personer i alla åldrar, och kan vara något vanligare hos kvinnor. De flesta forskningsstudier på geografisk tunga har varit resultatlösa och till och med motsägelsefullt, så förhållandet mellan tillståndet och andra faktorer är okänd.

Don't Panic

Geografisk tunga är vanligtvis smärtfri, även om vissa individer kan uppleva obehag, eller ens någon ömhet eller brännande när de utsätts för sura eller kryddig ämnen. Tillfälliga tillstånd är inte smittsamma, och orsakar inte någon sjukdom, hälsorisker, skada eller ärrbildning. Du kan förvänta dig de röda fläckar att ändra färg, storlek och placering, ofta inom timmar eller till och med minuter, som drabbade områdena läker och försvinna. Detta kan slå rädsla eller ångest i ditt hjärta, men gör ditt bästa för att förbli lugn. Symtom på geografisk tunga bör inte pågå mer än ca 10 dagar, men tänk att villkoret är känt att återkomma.

Huskurer

Vissa tandkrämer kan förvärra eventuella närvarande på grund av geografisk tunga ömhet. De som innehåller tunga arom, tandsten kontroll eller whitening agenser är mest sannolikt att irritera geografisk tunga. Ett utmärkt alternativ är att lägga till lite vatten bakpulver till en tjock pasta. Bara använda det för att borsta tänderna och tungan tills allt klarnar upp. Lös upp en matsked salt i 118ml varmt vatten för att förbereda en helande muntliga skölj användning upp till ett halvt dussin gånger dagligen. Inte äta eller dricka i ca 30 minuter efter sköljningar. Om du upplever smärta från geografisk tunga, köpa receptfria oral eller halsen anestetika. De är lätt tillgängliga på alla apotek som vätskor, sugtabletter, sprayer eller remsor. Dessa kan alla hjälpa av bedövande det drabbade området. Over-the-counter Benadryl produkter är mycket bra att många, alltför. Brygger en kanna stark kanel te och kyla den. Häll dig själv en kopp och lägga till en matsked honung i det och dricker flera gånger dagligen. Honung är lugnande och kanel har sagts att minska storleken och mängden röda fläckar hos vissa personer. Dessutom te sig är lugnande och hjälper dig att slappna av, vilket minskar stress. En isbit som hölls på det drabbade området kan ge tillfällig lindring av brännande känsla. Undvik att röka tobak eller andra ämnen som kan orsaka obehag. Håll dig borta från sura, hot eller kryddig mat och dryck eftersom de kan producera en brännande känsla. Vissa tycker också att alkoholhaltiga drycker är irriterande.