mynewspapers.net

Genomsnittliga manliga & kvinnliga blodtryck

Genomsnittliga manliga & kvinnliga blodtryck


En persons blodtryck mäter trycket av blod i artärerna. Detta tryck är producerad av hjärtat slå.

Standard Systoliskt tryck

Systoliskt blodtryck är först nummer givet med blodtryck och mäter högsta tryck direkt efter hjärtat kontrakt. För både män och kvinnor är ett normalt systoliskt blodtryck under 120. Ett systoliskt blodtryck 120-139 anses prehypertension, 140-159 är i etapp 1 högt blodtryck och 160 eller mer är etapp 2 hypertoni.

Standard diastoliskt tryck

Diastoliskt tryck är andra nummer givet med blodtryck och mäter lägsta trycket precis innan hjärtat kontrakt. För både män och kvinnor är en normal diastoliskt blodtryck under 80. Ett diastoliskt blodtryck 80-89 anses prehypertension, 90-99 är i etapp 1 högt blodtryck och 100 eller mer är etapp 2 hypertoni.

Variationer med motion

Genomsnittliga manliga & kvinnliga blodtryck


Motion ökar ditt blodtryck som ditt hjärta arbetar hårdare. Hos män är ökningen större. Denna skillnad blir särskilt uttalad med stigande ålder.

Varningar

Ett högt blodtryck kan öka en persons risk för hjärtinfarkt eller stroke. Tyvärr finns inte alltid symtom på högt blodtryck tills det är mycket långt along, så det är bäst att upprätthålla regelbundna kontroller för att hålla ett öga på din nivå.

Preventions/lösningar

Både män och kvinnor bör arbeta för att hålla sitt blodtryck inom det normala intervallet genom att anta en hälsosam livsstil. Åtgärder för att få ner ett högt blodtryck bör omfatta att förlora någon extra pounds och hålla dem utanför, träna regelbundet, äta en hälsosam kost (titta på fett och kolesterol särskilt), minska intag av natrium och alkohol, undvika tobak och koffein, och minskar din stressnivå.