mynewspapers.net

Gemenskapens effekterna av narkotikamissbrukDrogmissbruk är ett problem som innebär att samhällen så mycket som det gör enskilda användare. Narkotikamissbruk kan öka familj stress, brottslighet och betydande hälsoproblem. Behandlingsprogram för att minska de negativa effekterna av narkotikamissbruk inom en gemenskap, är dyrt att genomföra och är inte alltid effektiva.

Familjen Stress

Alkohol och drogmissbruk är genomträngande inom Förenta staterna, som drabbar cirka 11 procent av amerikanska familjer. Förutom orsakar äktenskaplig stress, placera drog missbruk också barn användare löper större risk att emotionella problem, fysiska problem och inlärningssvårigheter. Dessa barn får bedriva codependent beteendemönster, bara aktivera en förälders missbruk. Lyckligtvis, med tillkomsten av gemenskapen-förstärkning tekniker, codependent familjemedlemmar kan lära sig använda tekniker som kommer att minska deras möjliggörande tendenser. Sådana metoder inkluderar anställningen av icke-konfronterande Svaren samt tillit till viktiga sociala allianser med yrkesverksamma och andra familjemedlemmar när de försöker konfrontera en nära anhörig som lider av ett drogberoende.

Brott

Forskare har upprepade gånger hävdat nära korrelationer mellan drogmissbruk och kriminalitet. Enligt rättvisa Institutet, 80 procent av brott som begåtts av kriminella brottslingar, innebär risk parolees och kriminalvårdsklienter missbruk av "opinionsbildare av brottslighet" som alkohol eller olagliga ämnen. För att stödja dyra läkemedel vanor, bedriva användare ibland brott som rån, prostitution eller aggressiva panhandling. Följaktligen uppmanar medborgarna inom samhällen som upplever relaterade spikar i brottslighet tjänstemän för brottsbekämpning att vidta åtgärder. Polisens insatser resulterar vanligtvis i beslag och arresteringar, som i sin tur blåses gatan priserna på alla läkemedel som inte gripas. Således, missbrukare som är desperata att upphandla läkemedel är pressade att betala högre priser för dessa ämnen påverkar dem att begå brottsliga handlingar för att få tillgång till pengar.

Behandling gäller

Drogmissbruk utsätter användare till olika hälsorisker, inklusive komplikationer, skador i hjärnan eller dödsfall från överdosering. Användare kan också bli mottagliga för sjukdomar som HIV och hepatit, när du delar nålar. Missuppfattningar om hälsorisker i samband med drogmissbruk är ofta förevigade, leder många medborgare att tro att ras/etniskt minoritetsbefolkningar är mest mottagliga för dessa risker. I själva verket epidemiologiska data visar att drogmissbruk är färg blinda och comparably påverkar olika etniska grupper. För att ge effektiv behandling till människor av alla raser och etniska grupper, medborgare och lagstiftare måste sträva efter att utöka tillgången till behandlingsalternativ till människor som lever både i stadsområden och landsbygdsområden inom deras nation.

Förebyggande program

Medan högröstade kritiker av förebyggande program hävdar att de inte är lika effektivt som behandlingsprogram, är de ett viktigt medel som medlemmar i en gemenskap kan instruera andra om fallgroparna av använda droger. Dessa program är utformade för att minska riskfaktorer inom en gemenskap av uppmuntra partnerskap, av föräldrar med barn, av politiskt ansvariga med föräldrar, av pedagoger med elever och även av barn med sina kamrater. Barn som hör till hushåll där en förälder eller familj medlem är beroende av droger är ofta uppmuntras av dessa förebyggande program att göra medvetna och självständiga beslut, som används för att skydda dem mot imitera av sådana vuxna misstag.

Antalet omkomna

En av de mest populära läkemedel på planeten, alkohol, är involverad i 100.000 förebyggas dödsfall årligen. Tag drunk driving statistik sedan 1982 ställer ut en stadig nedgång av antalet alkoholrelaterade dödsfall, sådana dödsfall fortfarande räknade ungefärligt 37 procent av alla bil dödsfall i USA under 2007. Dödsfall med narkotikamissbruk påverka en gemenskapen när det gäller dödsfall som härrör från våldsbrott av missbrukare, överdoser som drabbar missbrukare själva och även barnmisshandel dödsfall orsakas till följd av missbruk av barnets primära vårdgivare. Faktiskt har missbruk nämnts som en bidragande faktor i "så många som två tredjedelar av alla fall av barn misshandel dödsfall," enligt handboken om barnmisshandel av American Professional Society om missbruk av barn.