mynewspapers.net

Gemensam mat konserveringsmedel

Gemensam mat konserveringsmedel


Mat konserveringsmedel förhindra nedbrytning i livsmedel och öka hållbarheten. Enligt lag, all mat konserveringsmedel skall antecknas i förteckningen över ingredienser på etiketten, liksom konserveringsmedel avsedd användning. Vanliga konserveringsmedel finns i tre typer: naturlig, kemiska och konstgjord, men alla delar ett huvudmål bevara livsmedel för säker konsumtion vid ett senare tillfälle.

Naturliga konserveringsmedel

Gemensamma naturliga konserveringsmedel är salt, socker och vinäger. Salt bevarar mat genom att skapa en miljö som förhindrar bakterietillväxt, genom indunstning av bakterieceller. Sugar dödar de bakterier som orsakar mat nedbrytning genom att rita allt vatten från dem, igen bakterier att torka. De flesta sylt och gelé använder socker för sina sötande egenskaper och mat bevarande. Vinäger, används i betning tillsammans med betning salter, bevarar mat genom att hämma tillväxten av bakterier.

Kemiska konserveringsmedel

Bensoater, sorbater och nitriter är vanliga kemiska konserveringsmedel. Bensoater, som natriumbensoat, hindra svamp, mögel och bakterier från att utvecklas. De är vanligt förekommande i läskedrycker, salladsdressing och pickles. Sorbater, som omfattar kaliumsorbat och sorbinsyra, används i ost, bröd och kakor för att hämma vissa bakterier, mögel och jäst. Nitriter, normalt i samband med salt, används som antimikrobiella ämnen i bevarandet av fjäderfä, rött kött och fisk.

Konstgjorda konserveringsmedel

Konstgjorda konserveringsmedel fungerar på ett liknande sätt som naturliga och kemiska konserveringsmedel att hämma tillväxten av mikrobiella organismer som bakterier och mögel. Syror öka surhetsgraden i ett livsmedel, som hämmar mikrobiell aktivitet och tillväxt. Citronsyra är kanske den vanligaste syra som används i mat bevarande. Butylated hydroxytoluene (BHT) förhindrar fett i livsmedel från oxiderande och förstöra maten. BHT finns i smör, förkortning och kex. Tertiary butylhydroquinone (TBHQ) används som en antioxidant i livsmedel bevarande. TBHQ, Funna i bröd, förkokt pasta och bearbetat kött, förhindrar härskning och förlänger hållbarhet av mat.