mynewspapers.net

Gåvor att ge din kinesiska flickväns föräldrar

Gåvor att ge din kinesiska flickväns föräldrar


Ge en gåva är svårt nog, men försöker att köpa din flickväns föräldrar något kan vara särskilt stressande. Detta är särskilt fallet om din flickvän är från en annan kultur. Gåva att ge i den kinesiska kulturen är en viktig tradition, men det kan vara roligt, alltför. Plocka rätt gåvor kan hjälpa till att bygga bron mellan dig och hennes föräldrar.

Mat och dryck

Gåvor av mat och dryck är populära traditionella produkter i den kinesiska kulturen. Besök din närmaste asiatiska (helst kinesiska) stormarknad för en gåva som dessert. Om inte du är nära en asiatiska marknaden som kommer att sälja sådana varor, köpa hennes föräldrar en fin flaska vin eller konjak. Det är enkelt och du slipper även slå in den.

Blommor och växter

Blommande växter och blommor i starka färger är bra presenter till en kinesisk familj. Red är en särskilt bra färg för blommor, som gult, lila och kunglig Blå som andra alternativ. Undvik vit val, eftersom det symboliserar döden.

Dekorationer

Din flickväns föräldrar kommer att uppskatta kinesiska dekorationer. Poster såsom ljus, lyktor, målningar, vaser och kinesisk kalligrafi är alla objekt de kommer att älska. Igen, hitta objekt i ljusa färger. Till exempel en uppsättning av rött ljus eller ljust inredda vas. Undvika träffar med negativ klang, som knivar, saxar, klockor och pennor med rött bläck.

Integrera din kultur

Om du är tillräckligt nära för att din flickväns föräldrar och du känner att de har alltid varit nyfiken på din kultur (om annan än dem själva), är detta en bra tid att integrera din egen kultur i gåva att ge. Kanske har du en läckra tiramisu recept från din italienska mormor du vill dela eller en flaska vin från en vingård i din hemstad.