mynewspapers.net

Gas spis rengöring Tips

Gas spis rengöring Tips


Regelbundna rengöringar av en gasspis gör det håller längre och hålla den sanitära för matlagning mat. Att veta hur och när för att rengöra en gas spis minskar hur ofta det kräver rengöring och håller uppgiften enkel. När det är dags att rengöra din gasspis, stänga av, låt den svalna och använda milt slipande städredskap som tar bort rester utan att skada den kaminen finish.

Hällen

Rensa de matlagning spill på en gasspis så fort de händer. Maten är inte svårt att rensa upp med en våt svamp. För envis mat fläckar, som bakat-på fett rester, värma hällen tills den är varm. Använda diskmedel eller en bakpulver och vatten pasta direkt till fett återstoden medan det är fortfarande varmt. Använda en skur svamp eller pad att försiktigt lyfta av fett, men inte skrubba så hårt du skada kokplatta ytan.

Grillar

När mat spill på spisen, det droppar ner på sidan av kastruller och stekpannor och landar på grillar där det fräser och bakar innan den hamnar på kokplatta ytan. Eftersom grillar är svart eller grå färg, kanske du inte märker precis hur mycket mat rester är på dessa kokplatta delar. Ta grillar av spisen att rengöra dem i en hink med varmt vatten och tvål. Låt dem blöt i några minuter innan skurning röran av. Efter inställningen placera dem åt sidan för att torka, dem tillbaka på hällen.

Vreden

Mitt i matlagning få vreden sin beskärda del av matrester när de hanteras under måltid beredning. Tag på rattarna och ge dem en bra blötläggning i tvål och varmt vatten i några minuter. De kommer att rensa upp lätt med en svamp och vatten.

Brännarna

Mat droppar kan nå brännare i en kokplatta, och eftersom de är värmekällan för matlagning, maten blir bakad på dem omedelbart vid kontakt. Mätta inte din gasspis brännare med vatten. Arbeta med en fuktad skur svamp att försiktigt rengöra dem. Använda ljus skurande linjer med en skur pad för att skrubba bort alla svåra ställen utan lutar eller att sätta press på brännare apparaten. De brännare att hinna torka innan du aktiverar dem och låt dem stanna på i en minut att helt torr ut.

Under huven

Om din gasspis har en avtagbar topp, ren insidan av gasspis minst en gång i månaden. Spill kommer att sippra under toppen och samla på bottenytan av gasspis. Om vänster, spill bli härdade och svåra att rengöra. Var försiktig vid rengöring runt pilot lågor, gasledningar och elektriska ledningar. Hålla dessa områden torr och inte skadar din gas Spiss komponenter. Använd en skur svamp indränkt måttligt med varmt vatten och diskmedel till skura spisens inre ytan. Torka av ytan ren med en fuktig svamp eller trasa.