mynewspapers.net

Gammaldags spel för barn

Gammaldags spel för barn


Moderna spel innehåller ofta komplicerad utrustning eller högteknologiska spelsystem, men gammaldags barnens spel ger möjligheter till underhållning och lärande med begränsad eller enkla tillbehör. Införliva gammaldags barnens spel i ett klassrum för en lekfull historielektion. Gammaldags spel för barn är också lämpliga för födelsedagskalas och regniga dagar.

Kortspel

Traditionella däck kort med fyra färger och 52 spelade kort var populariserade under 14: e och 15: e talet i Europa, och klassiska spel använda regler som är tillräckligt enkelt för barn att följa. En komplett kortlek är alla barn behöver för att spela traditionella kortspel som Old Maid, en viktorianska eran kortspel där spelare göra par kort tills alla kort är ur spel med undantag för en oöverträffad kort, kallad gamla pigan. Gå fisk är också en traditionell kortspel, lämplig för undervisning barn nummer och matchning. Spelare dra kort från andra spelare, och använda de undealt kort från leken, för att skapa par tills de har matchade alla kort i sina händer.

Utomhus spel

Utomhusspel är bäst lämpade för stora grupper av barn, så anser dem om du är värd ett barns födelsedagsfest. Om spel tillbehör är knappa av utrymmet är riklig, värd en omgång "Kick the kan" i vilken ett barn betecknas som "Det" och resten av spelarna dölja medan "Det" sluter ögonen. Efter öppna ögonen, "Det" förlägger en kan på marken nära där hon står, och hon går att märka andra spelare och ta dem till en angiven "håller området." Om en spelare lyckas sparka burken utan att bli fångad, fångade spelarna släpps och måste återerövras. Andra klassiska spel, såsom hoppa hage eller "Simon Says", kräver mindre utrymme men är lika aktiv och engagerande för barn.

Party spel

Viktorianska eran sällskapsspel är enkelt anpassas till yngre spelare. Sätta en klassisk spin på "Jag-spion" med den mer traditionella "Lookabout," som värd för festen eller gäst döljer en liten leksak eller ett objekt i rummet medan gästerna är någon annanstans. När gästen tillbaka, får den första person att identifiera vilket objekt saknas att dölja nästa objekt. En variant är att dölja en liten leksak som barnet sedan får behålla som en part tjänst. En annan objekt-baserad spel är "Förverkad," i varje spelare tar en liten token till partiet och placerar det i centrum av rummet. Hedersgäst sedan kommer in i rummet och beskriver objektet som om han var en auktion värd. Ägaren av objektet måste göra något roligt eller smart att vinna objektet tillbaka.

Klassiska leksaker

Gammaldags leksaker innehåller ofta enkla objekt utformats speciellt för barnens spel. Sträng spel som vaggan utmana barnen att skapa abstrakta sträng former utan att släppa strängen eller skapa knop. Jacks är ett spel som testar barns hastighet och samordning som de försöker skopa upp små metall bitar i frågestunden genom att studsa en gummiboll. Andra enkla spel, inklusive dem med kulor eller yo-yos, är lämpliga för dagar när vädret håller barnen inom eller när barn inte har lekkamrater.