mynewspapers.net

"Gammal dam som svalde havet" aktiviteter"Det var en gammal dam som svalde havet" är en barnbok skriven av Pam Adams. Boken handlar om en gammal kvinna som sväljer en fisk och fortsätter sedan att svälja större varelser som en bläckfisk, förseglar, haj och val. Läs boken, lämpligt för barn åldrarna 4 till 8, till barn i en klass så att de kan delta i pedagogisk verksamhet.

Storytime aktivitet

Skriva ut kopior av en bild av en gammal dam med munnen vidöppen. Göra kopior av alla havslevande djur som den gamla damen äter i boken. Varje barn bör ha en kopia av den gamla damen och alla djur. Barnen kan färg bilder och klipp var och en ut. Barnen limma bilden av den gamla damen på ett flingpaket och skär en öppning för munnen. När du läser berättelsen högt, har barnen "feed" den gamla damen genom att placera ett djur i munnen som det nämns.

Minnesspel

Hjälp barn att förbättra minnet färdigheter genom att göra ett memory spel. Skriva ut ett pappersark med två bilder av alla djur som den gamla damen äter samt två bilder av den gamla damen. Göra kopior för alla i klassen. Barnen kan färga alla bilder innan skära dem och limma fast var och en på en tom registerkort. Barnen kan leka minne spelet genom att placera alla kort nedåtvända. Spelarna turas om att vända över ett kort och letar efter dess par av vända över ett annat kort. Om paret hittas, får spelaren en sväng. Om inte, korten är vänt för att möta igen och nästa spelare får en sväng. Den som hittar de mest par vinner.

Livsmedelskedjan

Studerande lär sig känna igen mönster genom att arbeta med en aktivitet om livsmedelskedjan. Skriva ut bilder av olika djur i havet för att bilda en näringskedja. Limma alla bilder på ett indexkort. Visa barnen bilden av det största djuret, som en haj, och frågar barnen vad djuret de tror haj äter. Fortsätta att fråga barnen så att de ser ett mönster i livsmedelskedjan, som en haj äter tonfisk och tonfisk äter makrill och makrill äter mindre fiskar.

Studieresa

Ta med barnen på utflykt till ett akvarium. Barnen inte bara se riktig, levande havet varelser i ett akvarium utan lära sig om dem, alltför. En lokal akvarium kan ha levande djur demonstrationer, till exempel fisk utfodring eller en touch tank där barnen kan hålla olika typer av havsdjur. Efter utflykt, engagera barnen i en diskussion om de olika djuren som de såg. Barnen kan slutföra aktivitet ark som färga bilder av djur som de såg i akvariet och skriva en kort rapport om deras favorit djur.