mynewspapers.net

Gamla Testamentet Bibeln berättelsen verksamhetGamla testamentets berättelser som skapande, Noah, Moses, David och Goliat och Daniel i lejonets kula delar inte bara bibliska historia, men också centrala principer för tro och liv. Verksamhet baserad på historier lärs ut hjälpa de som lyssnar till berättelsen mer fullständigt internalisera liv lektionerna inneboende i gamla testamentets berättelser. Även om vissa verksamheter är inriktade mot yngre och några mot äldre barn, kan du justera aktiviteter för att passa ålder nivå av barnen.

Färga den

Ge en färga ark av gamla testamentet historien lärt för barn att färglägga. Inkludera en viktig passage från historien eller få barn Skriv ut det på färga arket. Göra färga projektet mer intressant genom att vrida det till en färg och craft-projekt. Om färga arket påminner barnen om David som en herdepojke, ge bomull bollar för att limma på fåren för ull eller Lägg till på himlen som moln. Användning skära upp band för gräs och blått garn fastlimmad i vågor för ström. Använd ljusa, neon markörer eller kritor för ett målat glas utseende. Äldre barn kan använda sina talanger och dra sin representation av historien innan färgning eller annars öka den.

Matcha den

Ge en aktivitet ark som du lista viktiga punkter i den gammaltestamentliga berättelsen på ena sidan--antingen korta beskrivningar för äldre barn, eller som små illustrationer för yngre barn--som kungen ger David sin rustning, David hitta stenar för hans sling och David slå Goliat med stenen. På andra sidan, i blandade upp ordning, lista skriften referenser för varje del av berättelsen som anges. För mycket unga barn använda illustrationer på båda sidor, såsom ett lejon på ena sidan och flera lejon å den andra, och en ängel på ena sidan med Daniel knä på den andra. Har barnen dra en linje från ena sidan till dess match på andra sidan. Göra kort för barnen att matcha. Skapa två eller fyra kort vardera av olika delar av historien. Spel kan innehålla börjar med nedvända på bordet för barn att matcha kort genom att vända dem över och försöka att matcha med ett annat kort. Barn kan hålla kort i sina händer, dra och kasta korten i sin tur att göra så många matcher som möjligt.

Handla det

Efter berättelsen och läsa från gamla testamentet passagen, har barnen skriva en kort sketch att agera ut när det gäller inte bara historien själv, men också avslöjande de viktigaste undervisning och principer av historien. Om du undervisar ett ämne med flera gamla testamentets berättelser för exempel, dela en klass i grupper med varje grupp som fokuserar på en av berättelserna. Ge grundläggande rekvisita som en mantel, personal, bläddra, etc. för barnen att använda. Du kan också be barnen att placera berättelsen i en modern miljö och prata om skillnaden som gör.

Kalkylblad

För elementära barn i tredje klass och äldre, skriva ut berättelsen från en modern version av Bibeln, utelämna viktiga delar av berättelsen som tecken, plats, motivation och principer. Lämna ut ett eller två ord, mest från varje mening, ersätta orden med en tom. Låt barnen fylla i tomrummen. Skapa ett ord söka pussel, gömma nyckel ord från historien i ett pussel fyllt med bokstäver. Börja med nyckelorden och fylla i andra bokstäver runt dem. Be true false frågor som, "Var David en herde?" Eller skapa frågor med flera val svar och ber barnen att cirkla det rätta svaret. Med fantasi, du kan skapa valfritt antal roliga gamla testamentet Bibeln berättelsen verksamhet.