mynewspapers.net

Fysisk terapi & övningar för en bruten fotledEn bruten fotled kan hända var som helst någon från idrottare att icke-idrottare. Något så enkelt som att kliva av en trottoarkant i fel vinkel kan ibland resultera i en paus. En fotled fraktur betyder en eller mer ben har brutit eller separerade att göra fotleden mycket instabil. En bruten fotled kommer att följas av svår smärta, intensiv svullnad och blåmärken. Det kommer att bli anbud till den grad att du inte vill det berörde. Healing från denna skada är tidskrävande och patienter måste vara noga med för att undvika överanvända fotleden för snabbt. Din läkare kommer sannolikt att rekommendera sjukgymnastik och övningar för att påskynda återhämtning och stärka fotleden.

Sträckning och tillägg

Kan åtminstone sex veckor att återhämta sig och, om du är en idrottsman, minst sex månader innan han återvände till nivån du var på innan skadan. Din läkare kommer att ordinera övningar som förbättrar flexibilitet och styrka. Till att börja slinga ett standard badrum handduk runt bollen av foten medan återstående sittande i en stol. Förlänga benet utåt, hålla tätt på handduken och dra försiktigt handduken mot din torso. Håll denna position i sju till tio sekunder och släpp sedan spänningen. Upprepa denna handduk sträcka tre eller fyra gånger; Detta kommer att försiktigt sträcka musklerna runt vristen och hamstrings, vilket resulterar i en noggrann och fullständig stretch.

Utbud av rörelse

När du har påbörjat stretching musklerna måste du gå in på övningar som hjälp med rörelseomfång. Räta ut benen ut framför dig medan du sitter eller ligger på rygg. Vrid foten inåt, sedan utåt och sedan i en full cirkel. Upprepa denna övning flera gånger för att värma musklerna upp. När du är bekväm med dessa rörelser, kan du gå vidare till en mer aerob träning.

Aqua övningar

En flytkraft bältet är ett bälte som håller dig flytande i vattnet. Med hjälp av detta bälte kan du simma och göra aeroba övningar i vattnet utan att lägga för mycket vikt eller inverkan på anklarna. Detta kommer att förbättra cirkulationen, minska svullnad och öka flexibilitet och rörlighet. Eftersom du kan fortsätta att utöva i hela din behandling med en flytkraft bälte, kommer du återhämta sig snabbare eftersom din kondition inte kommer att minska. När din skada är helt läkt, du kan köpa en av dessa och börja träna i vattnet strax efter.