mynewspapers.net

Fysiologiska och sociologiska effekter av alkohol

Fysiologiska och sociologiska effekter av alkohol


De omedelbara effekterna av alkohol ses snabbt och enkelt. Sluddrigt tal och undertryckta hämningar är lätt observerbara beteenden. De långsiktiga fysiologiska och sociologiska effekterna av alkohol kan ta längre tid att manifestera, och vara svårt att vända. Några av dessa resulterar i svårigheter att utföra vissa vardagliga aktiviteter och att vissa mål i livet.

Hjärnskada

Forskning har visat att barn som dricker alkohol under tonåren kan drabbas av bestående hjärnskador. De kommer inte ihåg så mycket av vad de lärt sig under skoldagen, och är mer benägna att ha dåliga resultat i skolan än sina nondrinking kamrater. Även ungdomar som konsumerar endast måttliga mängder alkohol drabbas av denna skada, som kan påverka dem långt in i vuxen ålder, särskilt om de fortsätter att dricka.

Levern

Levern är kroppens sätt att rensningen sig av gifter. Alkohol är ett sådant gift och om inte en leversjukdom finns redan, det finns oftast inga problem med rengöring kroppen av små mängder alkohol. Men när stora mängder alkohol dumpas i systemet, blir det svårt att befria kroppen av dessa toxiner; allvarliga medicinska tillstånd, som fettlever och hyperlipidemi, kan vara resultatet.

Alienerande vänner

Medan du inte kanske håller med några av sakerna dina vänner göra eller säga, du är noga med att hålla locket på dina verkliga känslor om deras senaste relationer och karriärplaner eftersom de är dina vänner. Men när några uns av alkohol har gjort sig in i ditt system, börjar din förmåga att filtrera dina ord misslyckas. Alkohol du förbrukar kan hjälpa dig att passera linjen mellan "bra rådgivare" och "kränkande kväva mamma" effektivt alienerande dina närmaste vänner. Du kan även pip bort vissa ord specifikt menade att skada i en alkohol-drivna anfall av ilska.

Familjen effekter

Effekterna av alkoholism på familjen är kanske den svåraste. Medan många familjer dela ett glas vin med middag, eller ta en cocktail på kvällen och se några negativa effekter, lever anhöriga till alkoholister med att titta på en älskad långsamt försämras. Barn till alkoholister Visa vanligtvis symtom på depression, skuld och fobiska beteenden. Sjuttiofem procent av familjär batteri fall innebära en alkoholist och 30 procent av far-dotter incest innebär alkoholism. Makar till alkoholister visar ofta liknande effekter, som känslor av skuld och otillräcklighet. Även om en alkoholist söker behandling, kan de effekter han lämnar på familjemedlemmar bestående.