mynewspapers.net

Fylla min medarbetare bedömning

Fylla min medarbetare bedömning


Den årliga bedömningen som anställd uppfylls inte vanligtvis med stor entusiasm. De flesta anställda fruktar de kommer utelämna viktig information eller deras prestationer kan betraktas som otillräcklig. Närma sig uppgiften att fylla i dina medarbetare bedömning utan bävan. University of Pittsburgh "Guide för anställda att fylla den egna bedömningen", antyder att själva processen uppmuntrar dig att vara stolt över dina framgångar och uppriktig om dina svagheter

Instruktioner

• Se över din nuvarande arbetsbeskrivning, den innehåller information som hjälper dig att fylla i din bedömning. Samla in relevanta dokument såsom korrespondens från nöjda kunder och e-post från chefer och medarbetare. Dessa dokument kommer att påminna er om era bidrag till företaget. Tidigare bedömningar ger värdefull insikt i dina styrkor och svagheter. du hittar också kommentaren från tidigare chefer fördelaktigt.

• Kontakta personalavdelningen om du behöver ett klargörande. De flesta bedömning former är inte perfekta och kan vara svårt att förstå. Bekräfta datum bedömningen beror, och till vilken det bör ges. Fråga som kommer att ha tillgång till informationen när din medarbetare bedömning är klar, eftersom detta kan bestämma vad du skriver.

• Beskriva din dagliga verksamhet. de bör spegla din arbetsbeskrivning. Förutsätt inte att ledningen är medveten om varje förändring som äger rum. var noga med att inkludera alla betydande arbetsbelastning ökar eller minskar.

• Lista dina styrkor och prestationer med hjälp av mätbara exempel, som "genomfört automatiserade system som ökade produktivitet med 25 procent och intäkter med 12 procent". Avstå från att använda vaga exempel som, "förbättrad moralen i arbete förlägger", som kan tolkas som din åsikt.

• Identifiera dina tillkortakommanden och passa på att be om den hjälp du behöver. Egna bedömningar kräver att du adressera områden av svaghet; men trampa lätt, hålla fokus på dina styrkor.

• Slutföra utvärderingen ärligt. Du kommer bli ombedd att betygsätta dig som anställd. Om du ger dig själv en "utmärkt" betyg, kontrollera att du har prestationer att backa upp. Om du är mindre än stellar anställd, vara sanningsenlig. Ange därför ditt betyg är låg och hur du planerar att vända utvecklingen.

• Separat missnöje med andra från din egen bedömning. Kasta medarbetare under bussen, hur frestande det än må vara, är olämpligt. Arbetsgivarna uppskattar anställda som kan lösa konflikten med liten eller ingen fanfar. Inte jämföra dina resultat med det av en annan anställd. I stället jämför din prestation förväntningar, normer och mål som när du anställdes.

• Tala. Enligt Peggy Klaus, författare till "Brag! Konsten att Tooting eget Horn utan blåser det", det är ditt ansvar att göra förvaltningen medvetna om din finare kvaliteter. Din prestation bör tala för sig själv, men det kanske inte. Detta är det dags att toot ditt eget horn. Använd denna utvärdering som säljer verktyg--arbetsgivare söker efter de bästa talangerna att främja och, i vissa fall behålla. Kom ihåg, du är myndigheten på dig.