mynewspapers.net

Fukten testmetoder med torkad frukt

Fukten testmetoder med torkad frukt


Enligt universitetet i Georgien Cooperative Extension Service, bör torkad frukt har ungefär 20 procent fukt. De bör vara tillräckligt smidig för att ätas utan rehydrering, men bör inte innehålla så mycket fukt som de förstöra. Det mest exakta sättet att testa fukt i torkade frukter använder en fukt mätare. Ett mer praktiskt sätt är att tillämpa några enkla tester till frukt när det har torkat en stund.

Fuktmätare

Kommersiella frukt torktumlare använder specialdesignade fuktmätare. Dessa mäter använda nära infrarött ljus för att mäta vatten. Eftersom vätgas och syre i vattnet absorberar olika våglängder av IR-ljus än kol i frukt, kan fukt mätaren bestämma mängden vatten i torkad frukt genom att titta på de våglängder som reflekteras tillbaka när IR-ljuset lyste på frukt. Fuktmätare för de flesta, men är för dyrt för budgeten för hem kockar.

Klipp-och-Squeeze metod

University of Georgia kooperativa Extension Service rekommenderar metoden klippa-och-squeeze för de flesta frukter. Skär flera kyls bitar av frukt i hälften. Pressa den skurna kanten. Frukten är torr när du inte trycker på någon fukt från kanten. Frukterna ska vara följsamma, men inte klibbig eller tacky.

Testning av ljud

När du torkar bär, kan du berätta om de är torra av ljud. Cool bär, sedan skaka facket försiktigt. Bären bör skallra. Om ljudet är mer som en tråkig thunk, måste de torkas ytterligare.

Bockning metod

Robert L. Williams i sin Mother Earth News artikel, "Year-round vattenmelon," rekommenderar den bryta metoden för testning torkade melon. När melonen inte längre självklart gummy och när ytan har torkat vid beröring, böj en bit. Melonen är torr när den fästs som knaprigt stekt bacon. Inte alla frukter kommer att nafsa som melon. Ingen frukt, dock bör hålla sig till sig själv när den är hopfälld.

Smak prov

När frukten har svalnat, kan du smaka lite. Du söker efter en struktur som liknar texturen av kommersiellt-torkad frukt. Det bör inte hålla sig till tänderna, och det bör inte vara klibbig. Lite torkad frukt, äpplen till exempel kan torkas tills de är krispiga. John R. Cumbow i sin artikel "Land Lore: krispigt äpple Chips" rekommenderar avsiktligt är torkning äpplen förrän deras textur, när biten, som strukturen på mellanmål marker.