mynewspapers.net

Frukt & vegetabiliska klassificeringar

Frukt & vegetabiliska klassificeringar


Experter säger att äta fem portioner frukt och grönsaker varje dag håller er pigga och friska. Frukt och grönsaker kan klassificeras enligt deras fysiska struktur, medan grönsaker är ofta indelade i grupper som bladgrönsaker, svampar och fruktbildningen grönsaker. Frukter är indelade i tre grupper, enkel, aggregat och flera, beroende på antalet äggstockarna av anläggningen har utvecklats från.

Bladgrönsaker & fruktbildningen grönsaker

Bladgrönsaker är de där bladet av anläggningen är uppäten och inkluderar sallad, kål, brysselkål, selleri och spenat. Fruktbildningen eller blommande grönsaker omfattar ärter, tomater, aubergine och sockermajs, där knoppen eller blomman av frukt av växten ätas. Dessa grönsaker kan vara köttiga och har frön.

Rotfrukter & perenna grönsaker

Rotfrukter är de underjordiska delarna av anläggningen och har potatis, sötpotatis, morötter, palsternacka, lök och purjolök. Definitionen av en perenn grönsak är under ständig debatt; Det kan dock allmänt definieras som en grönsak som kommer att vara produktiva för mer än två år. De inkluderar sparris, rabarber och choko.

Svampar, sällsynta & "Icke-grönsak" grönsaker

Även om ibland betraktas som grönsaker, svamp är faktiskt svampar och inkluderar alla sorter som shiitake svamp, halm svamp och tryffel. Sällsynta grönsaker inkluderar ingefära, fänkål och wasabi. Vi klassificera också växter som luffa och kalebass som "icke-grönsak" grönsaker.

Enkel, Aggregate & flera frukter

Enkla frukter utvecklas från en enda äggstock. Enligt botaniska Online, denna kategori kan indelas i: bär, såsom druvor. hesperidiums, inklusive citroner och apelsiner; Pepos, melon och pumpa; stenfrukter eller stenar, persikor, plommon och Oliver. och har José Javier Pómes, som inkluderar äpplen och päron. Sammanlagda frukterna härrör från växter med mer än ett framknä eller äggstock. Till exempel jordgubbar, björnbär och hallon. Var och en av en hallon enkel frukter kallas drupelets eftersom var och en är som en liten stenfrukt. Flera frukter bildas från ett kluster av blommor, var och producerar en frukt som kommer tillsammans i en enda samlas. Ananas, fikon och mullbär är exempel på denna klassificering.