mynewspapers.net

Frukt & vegetabiliska detox diet

Frukt & vegetabiliska detox diet


En detox diet hävdar att ta bort ackumulerade gifter från kroppen, oftast med en starkt begränsad mat plan eller snabb. Frukt och grönsaker detox planer generellt vara från några dagar upp till 10 dagar och kan innefatta kolon rensningen eller växtbaserade te för att tömma tarmen. Dieter kan juicer, råa eller kokta frukter och grönsaker och buljonger. Katherine Zeratsky, en Mayo Clinic nutritionist i Förenta staterna, påpekar att det finns inga entydiga studier om fördelarna med detox dieter och att kroppen naturligt eliminerar toxiner.

Master Cleanse diet

Master Cleanse diet, ibland kallad Lemonad Diet, uppfanns i mitten av förra seklet och har regenererade kost rampljuset eftersom ett antal Hollywoodstjärnor används planen för att komma i form för filmroller. På Master Cleanse, de tre första dagarna är ingenting annat än en specialgjorda läsk – 2 msk-färskpressad citronsaft och lönnsirap i en 300ml (10-oz) glas vatten med en nypa cayennepeppar. Anhängare dricka sex till 12 glas per dag, förbrukar ingen mat, och komplettera med en liter saltat vatten på morgonen och en kväll laxerande örtte. De sedan övergången gradvis tillbaka till äta råa livsmedel från fjärde till 10: e dag.

Juice detox diet

En juice detox är främst frukt- och grönsaksjuicer, nymalen pressas och konsumeras antingen solo eller med tillägg av en grönsakssoppa eller buljong eller en minimal mängd av färsk frukt och grönsaker, rå eller kokt. Förtjänsten att kosten är att det lätt och snabbt absorberas så friska vitaminer och andra näringsämnen går för att arbeta direkt. Det befriar daglig bördan på matsmältningssystemet genom att eliminera fett, mängd och de flesta bulk. Dr Elson Haas, en holistisk läkare och dietist välkända för hans regelbundna detox dieter och västkusten oss nutrition clinic, rekommenderas att en juicepress för att utvinna maximalt värde av hög kvalitet ekologiska frukter och grönsaker. Denna diet är oftast en kortsiktig rengöra, vanligtvis från tre till fem dagar, och bör inte prövas för mer än ett par dagar utan att först rådfråga en läkare. Det sägs vara high-energy för ljus verksamhet.

Frukt detox diet

En all-frukt diet ersätter all mat med hela frukter. Skälet är att frukt fibrer håller ämnesomsättningen aktiva och ger färre kalorier än koncentrerad fruktsaft. Dessutom fruktos ger inte samma socker rush som sackaros, så absorbera socker frukt ger en jämn frisättning av energi, toppar inte och kraschar. Anhängare säger att efter de första tre dagarna av abstinensbesvär, de behöver mindre sömn, har mer energi, mental klarhet och uthållighet och njut av en genomgripande känsla av välbefinnande. Om du tillbringar mer än några dagar eller en vecka på denna diet, du kan förlora muskelstyrka och förlorar den breda menyn för näringsämnen kroppen behöver för optimal funktion.