mynewspapers.net

Frukt & träd som växer i lerjord

Frukt & träd som växer i lerjord


Frukt och nötträd är nyttiga tillägg som ätbart landskapsplanering för god skörd, skugga faktor och estetiska skönhet. De flesta frukt och nötter träd kräver dock rik, väldränerad jord. För dem i regioner med mer tät, claylike jord, du kan vara begränsad i olika grödor som du kan växa men det finns fortfarande en handfull frukt och nötter träd som kommer att frodas i lerjord.

Äppelträd

Äppelträd behöver massor av fukt, så växer i lerjord är inte ett stort problem för dessa träd. Om odlas på lerjordar, minska vattna endast när jorden börjar kännas torr på toppen. Du marken att vara konsekvent fuktig men inte vattenfylld. Var noga med att välja en apple tree sort som inte är bara bra för din region, men även den bästa möjligheten för lerjord. Äppelträd måste också delvis till full solsken. När du väljer äppelträd, Välj en transplantation från en ansedd plantskolan.

Svart valnötsträd

Svart valnötsträd är lätt att växa med lite underhåll. Medan de är estetiskt vackra och lövträ är attraktiv, producerar dessa träd ett giftigt ämne som dödar de flesta växter som växer inom en radie av 50 till 60 fot av träden stammen. Växter som kan växa nära ett svart valnötsträd inkluderar japanska lönn, kaprifol, Rose of Sharon, svart hallon, ringblommor, squash, bönor, morötter, persika och körsbärsträd och pion, för att nämna en handfull. Svart valnötsträd kan växa upp till hundratals år gamla, lätt tolerera lerjord med ett pH över 7 och växer bäst i USDA härdighet zoner 4 till 9.

Plommonträd

Delikat, kompakt plommon trädet är ett mycket bra val för trädgårdsmästare med lerjord. Dessa fruktträd kräver några av minst underhåll i familjen frukt träd, och ett träd kan ge många skäppor plommon per år. Plommonträd kan anpassa sig till väldränerad eller lerjord. Dock vid plantering, det är smart att bryta upp lera jorden så mycket som möjligt och växt träd på en sluttning så åtminstone några av vattnet kan avrinningen från nederbörd. Det är viktigt att inse att plommonträd brukar behöver minst två odlade sorter för pollinering. Det finns plommonträd sorter lämpliga för zonerna 1-7.