mynewspapers.net

Frukt och en hälsosam Diet

Frukt och en hälsosam Diet


Frukterna är en viktig del av en hälsosam kost. De ger ett antal viktiga näringsämnen som kroppen behöver, och betonar frukt och grönsaker i din kost kan hjälpa till att sänka risken för vissa hygienkrav.

Typer

Frukt kan köpas färska, frysta, torkade eller konserverade. Du kan också köpa fruktjuice. Vissa frukter kan bara odlas i tropiska klimat och andra kan hittas i mer tempererade områden. Frukterna av olika färger innehåller olika nyttiga näringsämnen, så det är en bra idé att inkludera frukter i ett antal olika färger i din kost. Pröva nya frukter kan hjälpa dig att utöka din kostval.

Frukt och Nutrition

Frukter innehåller kolesterol inte och innehåller få kalorier och lite fett eller natrium. De är bra källor till många viktiga näringsämnen, inklusive fibrer, C-vitamin, folsyra och kalium, enligt MyPyramid. Eftersom de innehåller en massa fylla med vatten och fibrer, kan de hjälpa dig gå ner i vikt om du ersätter högre kaloriinnehåll livsmedel med frukt och grönsaker, enligt den amerikanska Centers for Disease Control, eller CDC.

Frukt och hälsofördelar

Äta en kost som innehåller massor av frukter av olika slag får hjälp att sänka risken för fetma, vissa typer av cancer, hjärtsjukdomar, stroke, typ 2 diabetes och njur sjukdom, enligt MyPyramid. Men för att få de mest hälsofördelar, måste du äta en övergripande hälsosam kost. Lägg inte bara till frukter i en annars ohälsosam kost.

Överväganden

När du lägger till mer frukt till din diet, ersätta något mindre hälsosamt med frukt, så du inte slutar äta fler kalorier. Dessutom konsumera huvudsakligen hela frukter i stället för torkad frukt eller fruktsaft, eftersom dessa generellt ger mer näring för färre kalorier, efter 2005 kosttillskott riktlinjer för amerikaner. Frysta och konserverade frukter kan vara bra alternativ för färsk frukt, se till att de inte innehåller tillsatt socker, salter eller fetter.

Expert insikt

Harvard School of Public Health rekommenderar äta minst 4 1/2 koppar av frukt och grönsaker varje dag, och se till att äta frukterna av en mängd olika färger. Försök att inkludera någon typ av frukt eller grönsak till varje måltid, och hålla frukt synlig för påminna dig om att äta den, snarare än lagrade där du inte ser det ofta.