mynewspapers.net

Frukt av anden spel eller verksamhet

Frukt av anden spel eller verksamhet


Bibeln introducerar frukterna av Anden i Galaterbrevet 5:22-23. Dessa himmelska attributen innehåller kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Eftersom dessa är alla abstrakta idéer, kan lära dem till barn vara svårt. Spel och praktiska aktiviteter kommer att hjälpa barnen att komma ihåg nio frukterna av anden och vad de betyder.

Frukt för frukt

Hjälpa eleverna kom ihåg frukterna av Anden genom att associera varje av de nio attributen med real frukt. Använda en hjärtformad jordgubbe för att representera kärlek. För glädje, Visa hur en banan kurvan ser ut som en smiley. För fred, använda en vattenmelon, som är en frukt som måste vara ätit en bit i taget. För tålamod, använda en orange, som måste skalas innan du äter. Vänlighet, använda druvor, eftersom de är en frukt som lätt delas. Använda en näringsrik tomat för godhet, eftersom det är bra för kroppen. Trofasthet, använda en cherry, eftersom gropen representerar hur tro ska vara vår fast kärna. För mildhet, Använd en mjuk, luddig persika. För självkontroll, använda ett rött äpple eftersom det ser ut som en stoppskylt. Passera frukten runt i rummet så barnen kan hålla varje bit.

Falsk frukt

Efter notering och förklara frukterna av anden, ge varje barn ett par bitar av tidningen. Berätta för dem att deformationszoner fram papperet och forma det så att det ser ut som en bit frukt, som banan, äpple och citron. Berätta för dem kommer de att göra deras frukt ser mer aptitlig genom att måla den. Ge varje barn en liten mängd tvättbar färg och låt dem måla deras frukt och ställ den på ett bord för att torka. Berätta för barnen att titta på tabellen full av frukt. Fråga, "Vem vill äta denna frukt?" Ingen kommer att verkligen vilja äta det eftersom det inte är riktiga. Visa barn en tallrik vax eller plast frukt. Säg, "denna frukt ser mycket godare. Vem vill äta det?" Igen, frukten kan ätas oavsett hur bra det ser ut. Förklara för barn att frukten av anden får verkliga inom oss. Om vi falska att vara kärleksfull, mild eller typ, vi får se bra, men vi kommer inte att vara verkligt bra inuti.

Fruktig Expert

Dela in eleverna i nio grupper och tilldela varje grupp en frukt av Anden. Ge dem tre minuter att definiera deras särskilda attribut så gott de kan. Berätta för dem att anteckna deras definition. Nästa, be dem att dem att skriva ner ett exempel på att viss frukt av Anden. Ett exempel på vänlighet vill att dela leksaker. Då har dem skriva ner ett anti exempel. Ett anti exempel vänlighet skulle driver för att få framsidan en linje. Senast, ge varje grupp en lista över skrifterna att läsa om deras frukt. Be dem att skriva ner varför de tror att denna frukt är viktigt att ha. Berätta klassen de är nu experter på deras särskilda frukt. För den stora finalen, låt varje grupp dela sina kunskaper med resten av klassen.

Frukt Switch

Spela detta spel för att hjälpa eleverna att komma ihåg namnen på frukterna av Anden. Har varje barn sitta i en stol i en cirkel med ett barn står i mitten. Berätta för alla barn att tänka tyst på en frukt av Anden. Personen i mitten av cirkeln ropar namnet på sin frukt, och alla som i hemlighet valde att frukt måste få och flytta till en annan tom stol i cirkla, lämnar en person som står i mitten för att starta nästa omgång. På någon punkt, personen i mitten kan skrika, "ruttna fruktkorg" och alla måste få upp och byta stolar oavsett vilken frukt de valde. Stoppa spelet innan barnen tröttnar på den.