mynewspapers.net

Fruit bat faktaFlyghundar är anmärkningsvärda och missförstådda varelser. Denna grupp av fladdermöss innehåller de största fladdermöss i världen, liksom några av de minsta. Flyghundar anses vara lycka i vissa kulturer och dåligt omen i andra. Oavsett hur du känner dem, är det säkert att flyghundar har fångat människors fantasi i tusentals år.

Typer

Det finns två huvudtyper av Flyghundar: gamla världen flyghundar och nya världen flyghundar. Gamla världen flyghundar, som flygande rävar, finns i Afrika, Sydostasien och Australien. Nya världen flyghundar, såsom blad-nosed fladdermöss, finns i norr och södra Amerika.

Habitat

Flyghundar finns många olika platser på jorden, men i allmänhet återfinns i varma, tropiska klimat. Eftersom flyghundar äter främst frukt, gör de sitt hem på plats där olika frukter är riklig. Tropiska regnskogar är de mest typiska miljöerna för dessa fladdermöss, men några finns i öknen regioner och tempererade skogar.

Storlek

Flyghundar har ett enormt utbud av storlekar. Malayan flygande räven är största bat i världen. Dess vingspann mäter runt omkring sex fot över. Den största fladdermusen vikt är jätte gyllene krönt frukt Bat, som är bosatt i Filippinerna. Familjen frukt bat är också hem för flera mycket små arter av fladdermöss. Flera arter av lång spontat flyghundar har en huvud och kropp längd på endast omkring fem till sex centimeter.

Diet

Flyghundar har varit kända för att dricka nektar från blommor, och vissa verkar föredrar detta, men alla har frukt i sin kost. Flyghundar inte köttätare och kommer inte att äta insekter. Tänderna av flyghundar är särskilt utformade för biter tufft skinn av frukt, och således kan äta några som andra djur inte kan. Flyghundar tenderar att föredra övermogen frukt i allmänhet. Typerna av frukter fladdermöss eat varierar beroende på de miljöer där de bor (flyghundar i Egypten, till exempel äter mestadels datum och Golden-capped frukt bat överlever nästan helt på fikon), men de flesta äter olika modersmål och odlade frukter.

Missuppfattningar

Trots gammalt säger är "blind som en bat", faktum är att flyghundar inte blind på alla. I själva verket fladdermöss har anständig vision, och vissa arter kan se lika bra som människor kan. Flyghundar har färgseende. Flyghundar är också utmärkta pollinatörer. Även om många människor anser insekter vara bäst på pollinerar växter, gör flyghundar ett utmärkt jobb också. Inte bara göra de pollinera, men de också skingra frön. Enligt Bat världen sanctuary uppskattas det att cirka 95% av nya regnskog återväxt beror flyghundar sprida frön.