mynewspapers.net

Frisyrer på 1940-talet

Frisyrer på 1940-talet


Varje era lämnar bakom lite mode historia, och frisyrer är inget undantag. Det är ganska vanligt för frisyr Trender av senaste decennierna ta sig tillbaka till stil. Stilar på 1970-talet gjorde en kort comeback i slutet av 1990. Modemagasin i de första åren av det nya millenniet med många stilar av 1980-talet. Idag frisyrer av 1940-talet är tillbaka i mode och bärs av skådespelerskor och rockabilly musik entusiasten.

Pompadours

Pompadour frisyr, bärs av både män och kvinnor av 1940-talet, med en fyllig "puckel" sträcker sig rakt upp över pannan. Herrarnas pompadour trimmats kort--ovanför halsen och runt öronen--längs ryggen och sidorna. De översta lagrarna var kvar längre för bråkade och var lätt kammat över från ansiktet. Kvinnor används samma teknik på alla längder på håret för att skapa många varianter av pompadour stilar inklusive updos.

PIN Curls

Många kvinnors frisyrer av 1940-talet med flätor av tätt såret lockar. För att skapa sådana stilar, kvinnor tog tunna smala delar av fuktigt hår, tätt lindade dem runt sina fingrar och säkrade dem i huvudet med ett hårspänne. När håret torkat, var stiften bort för att avslöja lockigt korkskruvar.

Finger Waves

Finger wave stilar var bärs av både män och kvinnor av 1940-talet, även om mäns stilar var vanligtvis kortare. Finger vågorna var brett 'S "-formade vågor som bildas ett mönster runt hela huvudet eller utvalda områden. Människor uppnått dessa stilar genom att arbeta en pomada eller hair tonic genom håret, kamma stora grupper av trådar i en riktning, och sedan bestämt placera fingrarna mot delarna och kamning i motsatt riktning.

Peek-a-Boo frisyrer

Längre var populära bland damer från 1940-talet, och "peek-a-boo" frisyrer var född. Peek-a-boo stilar introducerades av Hollywood starlets och pin-up flickor som Veronica Lake och Rita Hayworth. De flesta peek-a-boo frisyrer med lång och vågig--ofta finger-viftade--hår som utvidgas till axlarna eller förbi. Håret var skildes på sidan, med den smalare sidan sopas bort från ansiktet och avsnittet bredare drog fram för att delvis dölja ett öga.

Updos

Ett antal av kvinnors frisyrer på 1940-talet var populära komponenter av eleganta updos. Pompadour införlivades särskilt lätt updos sedan styling av pompadour var begränsad till den främre delen av håret. PIN curls användes ofta för att lägga till textur och volym i många updo stilar och finger waves gjordes för att lägga till elegant skulpterad design nära hårbotten medan baksidan längder av hår var bundna tillbaka. Populära 1940-talet updos ingår ponytails, franska vändningar och bullar.