mynewspapers.net

Frisyrer och smink på 1940-talet

Frisyrer och smink på 1940-talet


Det slutgiltiga ordet för 1940-talet frisyrer och make-up är glamour. Under detta årtionde många kvinnor gick till jobbet för första gången att fylla de manliga rollerna som lämnades frånvarande av de män som var borta i krig. Det fanns en stark önskan bland kvinnor att hålla fast vid sin kvinnlighet och de gjorde detta genom att ägna stor mängder av tid och energi åt deras hår och make-up.

Frisyr Trender

Det mest allmänna utseendet för kvinnors hår som blev populärt under 1940-talet var stora, mjuka lockar som sträckte förbi axlarna. Frisyrer under detta decennium var starkt påverkad av Hollywood skådespelerskor, och detta ser särskilt gjordes populär av skådespelerskor Veronica Lake och Lauren Bacall, enligt Iphouse.com.

Victory Rolls

Frisyrer och smink på 1940-talet


En av de mest signatur frisyr av 1940 var den "Victory Rolls" frisyr som fick namnet för att fira segern i andra världskriget. Denna frisyr var oftast slitna halv-upp, med stora, tätt-såret rullar på toppen av huvudet och resten av håret slitits ner i stora, mjuka vågor.

Smink trender

Den viktigaste funktionen för vintage 1940-talet smink var fylliga läppar, målade i en röd ton. Ögonbrynen var också bevarade fuller, men med kraftiga, Konturskurna valv och kanter. Mascara och Rouge spelade också en tung roll i att uppnå den glamorösa Hollywood-film stjärna utseendet.

Make-up återförsäljare

Bära nagellack som matchade din make-up och kläder var brukligt i 1940-talet. Denna trend var vidmakthålls genom make-up återförsäljare för att sälja mer nagellack och smink. De stora namnen i make-up i ' 40s var Max Factor, Helena Rubinstein och Elizabeth Arden.