mynewspapers.net

Frisyrer i femtiotalet och sixtiesna1950- och 60-talet var två spännande årtionden för frisyr innovation. Medan femtiotalet ett feminint och spänstiga frisyrer, var sextiotalet allt om skarpa vinklar och geometriska former.

Femtiotalet: Kort och lockigt

Långa, raka hår var omodernt under femtiotalet. Istället var kort och lockigt stilar i ropet. Vissa kvinnor kröp håret med fingrarna och säkrade lockarna på plats med många hårspännen, medan andra kvinnor sov med rullarna i för att uppnå mjuk och bouncy lockar i hela håret.

Femtiotalet: hästsvans

En populär frisyr på femtiotalet var en enkel men elegant hästsvans. Håret var skrapade nära hårbotten och bunden i en svans på baksidan. Svansen var sedan fäst och chiffong huvudduk var virad runt för att slutföra utseende.

Femtiotalet: Bettie Page

Frisyrer i femtiotalet och sixtiesna


Bettie Page blev en pin-up legend av 1950-talet tack vare sin krati stil. Betties frisyr utlöst en trend bland kvinnor och fortsätter att vara populär idag för dig som vill nå de rockabilly utseende. Håret är sliten vågiga, klippa till om axelhöjd. Luggen klipps mycket högt ovanför ögonbrynen i ett subtilt böjd V form och är böjda inåt.

Sextiotalet: Fem punkt skär

Vidal Sassoon, den inflytelserika frisör av sextiotalet, uppfann denna geometriska stil som skulle vara pionjärer av lik av supermodellen Peggy Moffitt. Namnet på snittet beror på frisyren har fem vinklar. Lugg är lång och rak, innan gradvis svängda runda till två punkter innan öronen. Hår är sedan skär över öronen, i två ytterligare punkter bakom loberna. Slutligen är klippt i en punkt i halsen, att slutföra stil, liksom den femte punkten.

Sextiotalet: Bob

Bob vunnit popularitet på 1960-talet. Modeskaparen Mary Quant var förtjust i de klassiska klipp. Hår var allmänt skär med hakan-nivå eller högre, och tog examen nedåt i vinkel från halsen. Luggen var lång och tjock, att rama in ansiktet.

Sextiotalet: Twiggy

Twiggy var den största supermodellen från sextiotalet. Sin nu legendariska androgyn frisyr kopierats av flickor över hela världen på tiden. Håret var skär mycket kort, till runt örat nivå, och sedan stil till en punkt i nacken. Det var då kraftigt parted på ena sidan och geléartad ner bakom öronen.