mynewspapers.net

Frisyrer från perioden 1900-1960

Frisyrer från perioden 1900-1960


Som allt annat förändras frisyrer med tiden. Ofta påverkas av modetrender, återspeglar politiska händelser, och Hollywood stjärnor i kvinnors frisyrer sociala, politiska och ekonomiska klimatet av deras tider. Till exempel skiftade när tyg, kläder och nylonstrumpor var ransonerade under andra världskriget kvinnor fokus till frisyrer som ett sätt att uttrycka personliga mode.

1900-1919

Denna period av mode är känd som La Belle Epoque, som översätts till vackra eran. En sofistikerad upp-göra som en stor, mjuk, hög bun var mycket modern. För att uppnå en fullständig, mjuk look kvinnor placerade ramar på sina huvuden och stylade håret runt dem. Om håret inte verkade tillräckligt hög, läggs kvinnor fjädrar eller andra utsmyckningar att öka höjden. Mot slutet av La Belle Epoque fick bullar lägre, ungefär som en CHINJONG, med hår täcker öronen.

1920-1939

1920-talet såg en ökning i popularitet av en mycket kort trubbig frisyr för kvinnor kallas en bob. Bob frisyr klipptes direkt under öronen och kan bäras med eller utan fransar, lockigt eller rakt. Det var en stil som var lätt för kvinnor att upprätthålla, och förblev populärt i två decennier. I en tid när kvinnor hade bara beviljats rätt att rösta, var bob kontroversiell när det stod att symbolisera kvinnors rättigheter och personlig frihet.

1940-1949

1940-talet såg en avvikelse från den pojkaktiga, NONKONFORMIST bob. Längre frisyrer med mjukt böljande vågor och peek-a-boo fringe, blev som Hollywood ikonen Veronica Lake bar, på modet. Upp-dos kom tillbaka in style som den allmänna trenden mot mer feminin snygga frisyrer. Det fanns inte en särskild upp-göra som representerar de 1940-tal frisyr som en låg CHINJONG var precis lika snygg som en array av lockar nålas till toppen av huvudet.

1950-1960

Två ord beskriver bäst populäraste Damernas frisyr av 1950-talet: kort och lockigt. Kvinnor anger sitt hår på rullarna att uppnå en look som var allt annat än naturtrogna. Medan vissa kvinnor föredrog en mjukare look som innehöll mer våg än curl, bar andra kvinnor sitt hår i vad som kallas en pudel nedskärning. Som namnet antyder, var pudel snittet kort och mycket lockigt. Skådespelare-komiker Lucille Ball var känd för sin pudel klippa frisyr.