mynewspapers.net

Frisyrer från 1940-talet-1950-talet

Frisyrer från 1940-talet-1950-talet


1940- och 1950-talet är synonymt med gamla skolan Hollywood glamour och ikoniska hår för att matcha. Stjärnor som Marilyn Monroe, Ava Gardner och Veronica Lake som trenden att vanliga kvinnor tillbringade mycket tid, energi och replikering av ansträngning. Ofta kallas vintage och pin-up stilar idag, har dagens moderna kändisar som Dita Von Teese och Katy Perry gjort den retro frisyrer fashionabla gång. Om du söker efter en glamorös prom stil, eller chic dagtid titta, kan stilar av 1940- och 1950-talet ge en stor källa till inspiration.

PIN Curls

En av de mest ikoniska ser av 1940-talet var pin-hoprullade set hår. Denna stil fungerade särskilt väl på kvinnor med halva längden till kort hår. Som inga uppvärmda hår verktyg såsom hårtork eller locktänger fanns tillgängliga vid tiden var att skapa utseendet mödosam och tidskrävande. PIN curls uppnåddes genom förpackning 1-tums sektioner av fuktigt hår runt fingret och sätter det i stånd att skapa en curl. Denna process upprepas genom hela hela håret och sedan vänster för att ställa in. När håret var helt torr, var stiften bort för att skapa den berömda pin-curl stilen.

-Trasor

-Rag utseendet ursprungligen började när kvinnor som hade blött hår i rullarna absolut behövs för att lämna huset. Trasor var bundna runt rullarna bildar en rosett framtill. Som kvinnor började misslyckanden, blev trasor nödvändigt på att hålla kvinnors hår från maskinen. -Rag utseendet har blivit en stil i sig och kan upptäckas på kvinnor idag tillsammans med en elegant updo eller flödande lås. Stilen var lika populär för kvinnor med kort hår eller långt hår, så många kvinnor hade på 1940-talet.

Partiell Updos

Kortare lugg och partiell updos kan frammana bilder av en stil som din mamma gjorde för dig när du var för ung för att protestera, men det var särskilt fashionabla i 1940- och 1950-talet. Bangs placerades i rullarna vara super-kort och prydligt ringlad betona ansiktsdrag. De återstående hår var i stora lockar och delvis nålas tillbaka för att skapa en halv-upp, halvt ned frisyr. Lång, lös hår agerade som en stark kontrast till den super korta fransar.

Översta omvänd rulle

Den översta omvända rullen var en av de enklare updos av tiden. Även om stilen fungerar på alla hårlängd, är det lättare att uppnå på de med mitten av - till-längre hår. Håret på vardera sidan av huvudet sattes i rullarna som var vinklat borta från ansiktet. Rullarna kan vara stor eller liten beroende på önskemål av kvinnan och vad passar hennes ansiktsform. Resterande håret var böjt och fästs med väl dold hårspännen.