mynewspapers.net

Frisyrer för glasögonbärare

Frisyrer för glasögonbärare


Glasögon stilar har förändrats avsevärt sedan mormors katt glasögon. De används nu inte bara korrigera vision utan att göra ett sätt uttalande. Stil och form av glasögon påverkas dock också av frisyren, vilket innebär att det är svårt att avgöra de rätta frisyr för glasögonbärare utan att titta på alla dessa aspekter tillsammans innan du beger dig ut till frisörsalongen.

Breda ramar

Glasögon som har breda ramar göra ansiktet ser bredare än det är. För människor som har valt denna typ av glasögon, är det bästa råd att inte välja en frisyr som lägger till bredden på ansiktet. Befjädrade stilar som är tunga på sidorna i stället för toppen är exempel på detta. I stället personer med brett glasögon (och ansikten som kanske redan är lång, alltför) bör tänka på stilar som Lägg höjden till toppen av ansiktet och har lite mer volym i ändarna. Dessutom, eftersom denna typ av glasögon valdes sannolikt att bäraren har ett brett ansikte redan, kommer denna frisyr ser bra ut även när personen växlar till bära kontakter.

Stora inramade linser

Glasögon med stora ramar väljs normalt eftersom den person som bär dem har mycket wide-set eller stora ögon. I det här fallet bör andelen anses avgörande. Till exempel undvika att välja en frisyr som intensifierar storleken på glasen, som en mycket genväg. Dessutom bör någon bär glasögon kunna ändra frisyr för kontaktlinser genom att minska volymen på sidorna, som fortfarande kompenserar för wide-set ögon. Detta kommer att ge balans för ögonen utan överväldigande ansiktet.

Små ramar

Dessa stilar har blivit populära och väljs ofta av kvinnor som har små ansikten eller folk som bara bär glasögon för särskilda tillfällen, som läsning eller gå på teater. Överväga frisyrer som inte dominera ansiktet – kort sagt, beskäras nedskärningar, gamine formatmallar eller en haka-längd bob skulle fungera bra. Dessutom tänka på att välja en frisyr som lägger intresse i ansiktet.

Solglasögon

När du väljer solglasögon, gäller samma regler som för glasögon. Bäraren bör överväga den ansikte form samt hur formen på glasögonen kommer att ändra hur ansiktet ser med olika frisyrer. Kom dessutom ihåg att ofta solglasögon och glasögon är inte samma stil, men är slitna omväxlande hela dagen. Som sagt, ska frisyrer plockas enligt ovanstående riktlinjer.