mynewspapers.net

Friska & snabb viktminskning

Friska & snabb viktminskning


Medicinsk och kosten myndigheterna skulle hävda att "friska" och "snabb" är inte två adjektiv som används för att beskriva din viktminskning plan--åtminstone inte i samma mening. Vikt-förlust planer som hävdar att du kan förlora en pund om dagen verkligen stimulera. Som den brittiska Nutrition Foundation påpekar, är en sund, hållbar kost det mest önskvärda resultatet.

Betydelse

Viktökning är inte bara estetiskt obehagligt. Medan reservdäcket runt din midja eller överflödiga mängden bukfett på din person inte ser så bra när du står framför spegeln, mer brådskande angelägenheter ge motivation att hålla din vikt inom hälsosamma gränser. Nätverket för viktkontroll noterar att packning för många pounds är kopplad till många hälsoproblem, inklusive diabetes, hjärtsjukdom, benskörhet och vissa cancerformer.

Missuppfattningar

"Snabb viktminskning" är slagord för överviktiga och feta människor som vill släppa pounds genast med lite oro för säkerhet och effekt av den valda metoden. Tur för dem, gott om modefluga viktminskning planer lovar "sunda och snabba" viktminskning. Det är den låg kaloriinnehåll krasch kost plan som har du äta 800 kalorier eller mindre per dag, säger WIN. Kost låg i kolhydrater och mycket protein får du äta mindre än 130g kolhydrater varje dag, kasta din kropp till ketos, vilket resulterar i snabb viktminskning som är kortfristiga i naturen. Sedan finns det "mirakel livsmedel," som kålsoppa, grapefrukt, vinäger och selleri; förespråkare av dessa dieter hävdar att äta mycket av vissa livsmedel kan resultera i snabb viktminskning genom att faktiskt bränna fett.

Överväganden

Problemet med någon diet som lovar snabb viktminskning är att dessa kan kompromissa din hälsa. Dieter restriktivt låg i kalorier kan orsaka gallsten och oegentligheter i dina hjärtslag, enligt WIN. Hög proteinhalt, låg-carb diet innebära en risk för njursten och är inte det bästa alternativet för gravida kvinnor eller personer med diabetes, njursjukdom och hjärtsjukdomar. Som för de "mirakel livsmedel" som smälter bort pounds, finns det ingen sådan sak, WIN påstår. Ingen mat du äter kan bränna fett. Slutligen, modefluga kostvanor och de som begränsar ditt val av mat är sällan lätt att upprätthålla på lång sikt, eftersom du växer trött på dem.

Expert insikt

Friska & snabb viktminskning


Lösningen på permanent viktminskning kommer inte ge dig snabba resultat, men det är mycket bättre för din hälsa: helt enkelt se till att din inte äter mer kalorier än du kan bränna varje dag, den amerikanska dietiska Association ger råd. Permanent viktminskning måste du ändra dina matvanor och andra aspekter av din livsstil, MayoClinic.com förebyggande medicin specialisten Donald Hensrud noterar. Permanent viktminskning innebär att göra hälsosamma måltidsalternativ, att uppmärksamma portionsstorleken och integrera fysisk aktivitet i din rutin. ADA föreslår spela in vad du äter i tre dagar och jämföra dina resultat till kosttillskott riktlinjer för amerikaner. Strävar efter att få i 30 till 60 minuter motion varje dag. En mer realistisk förväntan om din viktminskning plan är inte halvt kilo om dagen, men hälften till 1 kg (1lb till 2lb) varje vecka, säger Hensrud.

Effekter

Om du behöver gå ner i vikt, är du inte enda i båten. Enligt Harvard Medical School bär två av tre amerikaner för mycket vikt runt. Men råder experter nu människor att bara äta en hälsosam kost i stället för att sträva efter att vara smal. Helt enkelt att förlora 10 procent av din kroppsvikt kan leda till markanta förbättringar i din allmänna hälsa.