mynewspapers.net

Friska Pore Cleanser för ansiktet

Friska Pore Cleanser för ansiktet


Sökvägen till frisk klar hud slutar inte med hjälp av ansikts tvättar eller återfuktar. Förutom att använda solskydd och att ta bort make-up dagligen, vore de som vill att deras ansikte att se fräsch och smidig klokt i att ta itu med tilltäppta porer. Resultatet av talgöverskott, smuts och döda hudceller på hudens yta, tilltäppta porer påverkar vanligtvis de med fet hud. När inte behandlas, kan de blir förstorad och orsaka akne eller ger huden en grov textur.

Hemgjord rengöringsmedel

När du väljer en pore cleanser, är det viktigt att välja en som inte är alltför slitande i ansiktet. Hemgjord pore rengöringsmedel erbjuder en hälsosam lösning. Ros extrakt kan kombineras med vatten för att skapa ökade vatten och sedan försiktigt torkas över hela ansiktet med hjälp av en bomullstuss. Ett annat alternativ är att blanda bordssalt och kärnmjölk till en pasta. Slutligen, citronsaft, rosenvatten och krossade gurkor kan vara kvar i ansiktet i 15 till 20 minuter och sedan sköljas av. Resultatet blir slät och ren hud och mindre porer.

Naturliga rengöringsmedel

För dem med särskilt känslig hud finns helt naturligt pore rengöringsmedel. Tillämpningen av honung och mjölk i ansiktet minskar uppkomsten av porer, samtidigt som honung, mandel och mjöl kan blandas till en tjock pasta för att skapa en pore cleansing mask. Eftersom dessa rengöringsmedel använder helt naturliga ingredienser, kan de hålla ansiktet ren utan att utsätta det för starka kemikalier. Fortfarande, även naturliga friska rengöringsmedel måste användas med försiktighet. De är inte idealisk för skadad hud, sår eller hud som har blivit solbränd. Eftersom en pore cleanser är tänkt att exfoliera huden, kan väntar tills efter ett bad eller dusch för att använda en ge bättre hud penetration och minimerar irritation.

Kemiska rengöringsmedel

Inte alla kemiska pore rengöringsmedel är men ohälsosamma. För särskilt tilltäppta eller utvidgade porer, kan sådana rengöringsmedel vara det bästa alternativet. Alfa-hydroxi syror har mild peeling, medan retinoider behandla pormaskar och öka cellens omsättning så att hudens celler inte får chansen att blockera porerna. Salicylsyra rengöringsmedel bort smuts och olja från porerna. Slutligen, flera glykolsyra peeling kan kasta av döda hudceller, men de får inte användas i kombination med retinoider. Innan du använder kemiska pore rengöringsmedel, noggrant tvätta ansiktet och ta bort alla make-up.

Mekaniska rengöringsmedel

Vätska och mask rengöringsmedel är inte bara hälsosamt alternativ för tilltäppta porer. Porerna kan rensas mekaniskt med hjälp av pore strips. Pore strips hjälpa få bort skräp, men de inte förhindra ytterligare pormaskar bildas och deras lim kan irritera känslig hud när remsan dras. Elektriska pore rengöringsmedel på motsvarande sätt de täppa till porerna när de tillämpas på hudens yta. Mekaniska pore rengöringsmedel är ett hälsosamt alternativ eftersom de är skonsamma mot huden och inte sprida bakterier på det sätt som kan uppstå när pormaskar är plockade på med fingrar. Stunder med extremt igentäppta porer kan hitta sådana rengöringsmedel att vara hjälpsam, andra behöver rengöringsmedel som penetrerar huden att ta itu med subkutan orsakerna för igensättning.