mynewspapers.net

Franska tema idéer

Franska tema idéer


Om du undervisar elever om fransk kultur, kan du göra lektionerna mer spännande och interaktivt genom att förse dem med praktiska aktiviteter som verkligen kommer att få dem engagerade. Till exempel eleverna kan lära sig om fransk mat, franska låtar och franska traditionella hantverk genom att visa dem hur man gör dessa verksamheter själva.

Fransk mat fest

Du kan hjälpa eleverna lära sig om fransk kultur genom att hjälpa dem skapa en fest med mat som är franska ursprung. Eleverna kan till exempel göra crepes, souffle, fattiga riddare och baguetter som du kan tjäna med en spridning av franska ostar. Studenterna kan äta de olika livsmedel medan de lyssnar på din föreläsning om fransk kultur och kulturarv.

Franska Sing-a-Long

Eleverna kan lära sig om Frankrike av sjunga traditionella franska sånger i ett klassrum sing-a-long. Lära eleverna texten till allmänt kända franska traditionella sånger som "Frère Jacques," "Ah! Vous dirai-je Maman"och"C'est Gugusse." När du tränar de olika franska låtarna med dina elever, kan du även sätta på en show för skolan att visa vad dina elever har lärt.

Franska hantverk

Du kan göra hantverk med dina elever som är relaterade till fransk kultur. Till exempel elever kan bygga en kopia av Eiffeltornet med hantverk pinnar eller klädnypor, eller de kan göra en fransk flagga med konstruktion papper. När eleverna är klar med sina franska hantverk, kan du hänga dem i rummet så att eleverna kan titta på dem medan du lära dem om Frankrike.