mynewspapers.net

Franska revolutionen projektidéerFranska revolutionen är fortfarande en källa till fascination för människor i alla åldrar. Markerar början på den demokratiska Europeiska samhälle som vi vet nu, är en förståelse av händelserna av 1789 och efterverkningarna oerhört viktigt att barnens förståelse av modern politik och sociologi. Det finns många sätt att expandera och utveckla denna förståelse med hjälp av intressanta projekt både inom och utanför klassrummet.

Språk

Språk baserat projekt är särskilt användbara när det gäller att utöka barnens fördjupad kunskap om franska revolutionen. Individuellt, kan barn skapa tidningar beskriver händelser såsom stormningen av Bastiljen och utförandet av kung Louis XVI och Marie Antoinette eller skriva personliga dagböcker av deltagare på vardera sidan av tvisten. Som en klass, kunde elever också skapa biografier och en tidslinje över händelser för visning i klassrummet.

Konst och hantverk

Franska revolutionen började juli 14 1789, när upprorsmakarna stormade fängelset Bastiljen. Denna berömda händelse kan vara bas för en stor craft-projekt, såsom skapandet av dioramor som skildrar händelserna dagen. Andra kända symboler av revolutionen, till exempel giljotin, tricolour flaggor eller frygiska mössa, kan skapas med basmaterial med eleverna med dessa aktiviteter för att lära orsakerna bakom deras menande. Om täcker slutet av revolutionen, kan eleverna också göra Napolean hattar.

Media och musik

1792, med Frankrike krig med Österrike, är i storleksordningen nu känd som "La Marseillaise" komponerad för att uppmuntra landets trupper. En klassprojekt där barn lär sig att spela låten tillsammans kan tjäna som bakgrund för en utforskning av de mellersta åren av revolutionen. Barn kan också använda Kirsten Dunst-starring filmen "Marie Antoinette" som inspiration att skapa mode kataloger baserat på era, därmed lära sig mer om sociologiska aspekter av revolutionen.

Drama och roll spela

Inneboende dramat finns inom en stor historisk händelse ger stora möjligheter för grupprojekt drama. Ett långsiktigt projekt kan innebära att barn som arbetar i grupper för att skapa skript och utföra korta pjäser utifrån sin egen forskning av revolutionen. Eleverna kan också arbeta i par för att utveckla korta rollspel tillsammans, dramatisera viktiga stunder genom åren av revolutionen.