mynewspapers.net

Fransk konsthantverk

Fransk konsthantverk


Fransk kultur genomsyrad konstnärlig kreativitet, har producerat mycket av världens definiera konstnärliga rörelser, funktioner och fungerar genom historien. För din nästa aktivitet som hantverk, ta inspiration från en gång kallade "konstnärliga huvudstad av världen" med lätt, parisisk-inspirerade konstprojekt.

Papier maché

Papier Mache--allmänt kallas helt enkelt "papper mache"--har inte sitt ursprung i Frankrike, men i Kina. Fransmännen var emellertid det första europeiska landet att popularisera den klassiska konstform av att göra skulpturer och objekt av remsor av papper och klistra in. Gör ditt eget papper mache pasta med allrengöringsmedel mjöl och tillräckligt med vatten att göra en tunna, lim-liknande konsistens. Doppa remsor av tidningen i pasta och täck ballonger, kartong cutouts, plastmodeller eller bollar av skrynkliga tidningen som har bildats i en form eller en figur. Tillämpa våta tidningen band ett lager i taget, helt torkning mellan skikten, göra masker, skålar, figurer eller andra objekt. Slipa och måla härdade papper mache för en polerad look.

Pique-Assiette

Pique-assiette är en fransk stil mosaik arbete som har sitt ursprung med Raymond Isidore av Chartres i 1930-talet Frankrike. Pique-assiette mosaik kännetecknas av användning av trasig keramik, porslin, keramik och kakel att skapa en enhetlig konstverk, som en vacker bild eller design. För att göra din egen pique-assiette, placera gamla, billiga eller oönskade keramik i en tjock örngott och Bryt i bitar med en hammare. Försiktigt ta bort och limma bitarna på en bit kartong eller duk, utan för att skära fingrarna på skarpa kanter.