mynewspapers.net

Foten droppe symtom & brutet ben

Foten droppe symtom & brutet ben


Enligt Mayo Clinic är droppfot ett tillstånd som leder från svaga eller förlamade muskler under knäet, gör dem inte kunde lyfta den främre delen av foten. Specifika orsakerna varierar, inklusive en typ av benbrott. Alla upplever symtom på droppfot bör kontakta en läkare för konsultation och fysisk undersökning.

Symtom

Symtom på droppfot kommer oftast ses i endast en fot. De omfattar att dra eller dunka foten på golvet medan promenader, smärta, svaghet eller domningar i foten som har problem med att lyfta den främre delen av foten. Ett annat symptom på droppfot är känd som steppage gait, eller lyfta låret medan promenader, ungefär på samma sätt som du kan klättra trappor.

Överväganden

Droppfot kan vara ett resultat av en typ av brutet ben kallas en Tibia fraktur. Detta är en typ av fraktur som vanligen inte läker naturligt, och kräver införandet av stiften i benen för positionering. På grund av svårigheten att behandla en Tibia fraktur, finns det många möjliga komplikationer, inklusive avrivna artärer eller ökat tryck i underbenet, som begränsar syre till musklerna och nerverna. Ibland kan leder en Tibia fraktur till skada för den peroneal nerv, orsakar droppfot.

Orsakar

Droppfot kan orsakas av ett antal saker förutom ett brutet ben. Dessa orsaker inkluderar muskel eller nerv skador på nedre delen av ryggraden eller benet. Denna skada kan vara resultatet av en sjukdom som diabetes eller kan härröra från kirurgi som höftledsplastik. Muskel och nerv sjukdomar, inklusive vissa former av muskeldystrofi, kan också orsaka droppfot, kan centrala nervsystemet störningar påverkar ryggmärgen eller hjärnan.

Identifiering

Om du tror att har du fot släppa, ta del av de specifika symptom du upplever, med uppgifter om när de började. Din läkare kommer att kunna diagnostisera droppfot genom att administrera en fysisk undersökning, men ytterligare tester krävas. En MRI (magnetisk resonansen tänkbar) eller EMG (Elektromyografi) test ger bilder och mäta elektrisk aktivitet i muskler och nerver, ge din läkare mer information om ditt tillstånd.

Förebyggande/lösning

Behandlingsmetoder för droppfot beror på orsaken. När det gäller droppfot orsakas av ett brutet ben och skada på peroneal nerv, kan en läkare rekommendera nervstimulering. En liten elektrisk stimulator är fastspänd under knäet eller implanteras i benet att leverera stimulering till nerverna. Ytterligare behandlingar inkluderar hängslen eller spjälor, sjukgymnastik och kirurgi.