mynewspapers.net

Förteckning över kemikalier som används för att döda träd och växterÄven gröna fingrar, trädgårdsmästare och landscapers tillbringar merparten av sin tid att hålla växter vid liv, riskeras ibland invasiva eller oönskade växter och träd önskvärda växter. När detta händer, kan det vara nödvändigt att tillämpa kemikalier. Eftersom kemikalier kan skada djur, vattenvägar och ekosystem, välja växt-dödande kemikalier endast som en sista utväg. Tur att gräva, mulching, skärning och ekologisk rättsmedel när så är möjligt. Alltid rådgöra med en kemikalie varningsetikett och använda dem med försiktighet.

Glyfosat

Texas A & M University AgriLife förlängning är glyfosat de minst giftiga av alla växt-dödande ogräsmedel. Glyfosat dödar på kontakt genom att ange en växt biologiska system och döda från rötterna upp. Genom att tillämpa kemiskt specifika växter bara, kan trädgårdsmästare undvika att skada närliggande vegetation som glyfosat deaktiverar när den vidrör marken. Glyfosat är effektivt mot många sorters växter, inklusive bladverk, träd, ogräs och invasiva arter.

Dikamba

Dikamba, bensoesyra-baserade herbicid, styr ettåriga och fleråriga beteshagarna ogräs. Tillämpas på bladen eller jord, dödar dikamba ogräs före och efter de spira. Dikamba dödar också baljväxter, så vissa trädgårdsmästare bör se upp. Det används mestadels för grödor, gräsmarker och betesmarker. Används i kombination med andra herbicider eller phenoxyalkanoic syror, dödar den ogräs inom icke grödspecifika staketet rader och vägar. Dikamba dödar också träd, särskilt barrträd, när de tillämpas på en snittyta i stammen eller stubbe.

Bromacil

Bromacil dödar och styr vedartade växter, ogräs, buskar och andra växttyper. Trädgårdsmästare tillämpa bromacil i vårsäsongen via en vatten-utspädd spray. Medan kemiskt fungerar som en effektiv träd och växt mördare, stannar det i jorden i många år. Som sådan, inte använda bromacil i områden som är nära bevattning diken eller mottagliga för stående vatten. Bromacil kan skada i närheten önskvärd vegetation, så använd med försiktighet.

2,4-D

En av de mest populära växter och träd dödande kemikalier, trädgårdsmästare och proffs använder 2,4-D för att eliminera allt från beteshagarna ogräs att vattenväxter till träd. 2,4-D är diklorfenoxiättiksyra, som fungerar som en selektiv herbicid. Kemiskt skyddar grödor på gården och kontroller ogräs och invasiva växter hemma och i skogar. Några villaägare använder 2,4-D för att kontrollera ogräs i turf gräs eftersom det riktar turf gräs ogräs och invasiva arter utan att skada önskvärt native gräs.