mynewspapers.net

Förteckning över dålig anställd variabler

Förteckning över dålig anställd variabler


Det spelar ingen roll hur grundlig din rekryteringsprocess är, dåliga anställda kommer alltid slinka igenom nätet och bli tidskrävande huvudvärk för chefer och chefer över hela landet. Några dåliga anställda är mer öppet obehaglig – andra helt enkelt odugliga. Ta en titt på vår lista över dålig anställd egenskaper och se om du är skyldig till någon.

Handhållen

Förteckning över dålig anställd variabler


Det finns ingen mening med att anställa någon för att göra ett jobb när du måste stå över dem, vilket gör att de gör det rätt och ge vägledning varje steg på vägen. Chefer behöver för att kunna delegera och vet jobbet kommer bli gjort och gjort bra. Någon som behöver sin hand höll hela tiden visar en brist på initiativ och tar andra människors tid från dem.

Dålig tid förvaltning

Det handlar inte om att vara sent på måndag morgon (för att se "dålig tidhållning"), handlar det om saknas tidsfrister och inte kunna slutföra uppgifter inom en rimlig tidsram. Du är bara så fort som din långsammaste mover, så en långsam anställd kunde rymma hela företaget tillbaka. I ett nytt jobb kan det ta en stund att finjustera din tidsplanering, men efter detta har du ingen ursäkt. Om oväntade problem uppstå, låt din linjechef vet långt i förväg och försöka få en lösning tillsammans med nyheterna.

Negativitet

Förteckning över dålig anställd variabler


Gillar ingen en part pooper, och negativitet kan spridas som en löpeld runt ett kontor och i en organisation. Söka lösningar snarare än att älta problem och hålla något föga hjälp till dig. Den inte att överdriva med smiley, glad, vämjeliga positivitet, men prova och arbeta igenom frågor snabbt och med rätt människor. När tiderna blir tuffa, vill chefer positiv särbehandling, inte sura ansikten.

Dåliga personliga förhållanden

En person som ständigt kämpar med kollegor över det bästa sättet att göra sitt jobb eller över vad som är bäst för ett projekt kommer att dra tid och energi från det. Det kräver också en linjechef att ingripa och reda ut. Motsatta åsikter kommer alltid in i varje arbete scenario, men så länge fokus arbetar ut vad som är bäst för gruppen snarare än småaktiga individuella ambitioner och blåmärken Egon saker bör träna. Personliga motsättningar och frågor från utanför kontoret bör inte in på kontoret och chefer kommer att ogillar att behöva ta itu med dem.

Dålig tidtagning

Förteckning över dålig anställd variabler


Är du den person som regelbundet kommer sent men vet exakt när klockan fem kommer? Massor av arbetsplatser betalar inte övertid som berättigar dig till fungerar bara de utsedda timmarna, men lämnar ett oavslutat arbete när fem minuter övertid skulle göra uppgiften på sängen får verkligen på din arbetsgivares veken. Brownie poäng kan definitivt tjänas med även en liten mängd tillval – och obetalda – övertid.