mynewspapers.net

Första världskriget samhällskunskap projekt

Första världskriget samhällskunskap projekt


Första världskriget var en av de viktigaste händelserna under 1900-talet. Inte bara var WWI första verkligt globala konflikten i historien av världen, det var också en av de många händelser som ledde till utbrottet av andra världskriget en generation senare. På grund av den komplexa och brutala karaktären av kriget är några av de bästa sociala studier projekt om det de som använder multimedia för att visa upp verkligheten i kriget.

Tidning/magasin projekt

Tidningar och tidskrifter är en stor källa av idéer för projekt om världskriget 1. Urklipp från WW1-era publikationer kan användas för att göra collage och affischer som skildrar kriget; Det finns tillräckligt med text- och bildmässigt bevis att göra ett collage på bara om någon WWI-relaterade ämne. En kombination av läroböcker och nyheter Arkiv kan användas för att skapa en fingerad WWI-eran tidningen framsida, ett projekt som tillåter eleverna att visa upp sina kunskaper och kreativitet.

Karta projekt

Kartor är nödvändiga för studiet av historia. Kartor används för att Visa slaget platser, territoriella gränser och viktiga städer. Ett World War 1 karta projekt kanske visar placeringen av viktiga slag eller förändringar i territoriella gränser efter strider. En bra karta-baserade projekt skulle visa din förmåga att rita en karta exakt föreställer viktiga platser och händelser, sedan förklara kartan till en publik. PBS hemsida har kartor som illustrerar förändringar i territorium under loppet av världskriget 1; dessa kan tjäna som modeller för ett map-baserade projekt.

Multimedia-projekt

Världskriget 1 var den första stora europeiska konflikten flitigt filmade, registreras och fotograferas. Relativt lite skriftlig bevisning fanns tidigare, av de förödande krig. Offentliggörande och spridning av krig handlingar kom verkligheten i kriget mot civilbefolkningen för första gången. Ett multimedia collage som kontrasterar WWI bilder och videor med 19-talet Europeiska slaget konst och poesi kunde Visa disillusioning effekterna som massmedia kan ha på populationer som växte upp på idealistisk bilder av krig. Media för sådana projekt kan erhållas på PBS, BBC och History Channel webbplatser.

Tidslinjer

Tidslinjer är en viktig del av historiska utbildning. Tidslinjer ta komplicerade historiska berättelser och kondenseras dem till en serie av diskreta händelser avbildad på en horisontell linje. En världskriget 1 tidslinje kunde Visa strider från 1914 till 1918, eller det kunde visa en längre sikt serie av händelser med ledningen till och efterdyningarna av kriget. En prov WWI tidslinje kan hittas på PBS: s WWI resurs sida.

Historisk analys

En historisk analys är en redogörelse för de faktorer som bidragit till utbrott och lösning av ett krig. En historisk analys kan ta form av en uppsats, ett tal, en dokumentärfilm eller någon annan presentation som kunde användas till att göra klart, analytiska argument. Alla projekt baserat på historisk analys måste vara noggrant utforskade och nuvarande övertygande, övertygande bevis för en särskild behandling av historia.