mynewspapers.net

Första tecken på njurproblem

Första tecken på njurproblem


Njursjukdom är en vanlig företeelse hos äldre personer, varav många upplever en allmän fördelning av organfunktion. Njursjukdom kan orsakas av infektion, parasiter, cancer, amyloidos, inflammation, autoimmun sjukdom, trauma, reaktion på toxiner eller en medfödd sjukdom. För att sjukdomen ska behandlas på lämpligt sätt, är det viktigt att känna igen tidiga tecken på njursjukdom och se en läkare för behandling.

Vatten och urinering

En av de första tecknen på en njure problem är ökad törst åtföljs av ökad urinering. Njurarna fungera som filter för kroppen, rengöring gifter ur blodet och skicka dem till urinvägarna; dåligt fungerande njurar orsaka toxiner i blodet. Kroppen försöker motverka detta av översvämningar med vatten för att "tvätta" gifter sig själv. Ökad vatten intag resulterar i ökad urinering.

Blod i urinen

Blod i urinen innebär att njurarna inte som fungerar. Njurarna leder direkt till urinvägarna, så skador på njurarna visar upp först via urinen. Blodet kan bero på cancer, parasiter, trauma, en bristning eller enkel degeneration av njurarna. Om du märker blod i urinen, söka vård omedelbart.

Trötthet och Depression

När njurarna slutar gör sitt jobb, blir kroppen översvämmad med gifter. Detta leder naturligtvis till en brist på energi och uthållighet. Njurarna är också ansvarig för frisläppandet erytropoietin, som signalerar kroppen att producera röda blodkroppar. När njurarna slutar släppa erytropoietin och färre röda blodkroppar skapas, begränsar det kroppens förmåga att transportera syre från lungorna till kroppen, vilket leder till depression och energi nedgång.

Svullnad

Människor som upplever njursvikt märker överdrivna svullnad inte bara i njurarna, men också i sina extremiteter. Vätska som ska passera genom njurarna i filtreringen ackumuleras i stället och leder till utvidgade och öm njurar. Den extra vätskan samlas också i händer, handleder, vrister, fötter och ben.