mynewspapers.net

Första hjälpen-spel för barn

Första hjälpen-spel för barn


När medicinsk behandling är nödvändigt, kan barn få panik om de inte vet hur att tillämpa vissa grundläggande första hjälpen eller om de inte förstår vad som görs för att hjälpa. Barn har förmåga att lära sig första hjälpen färdigheter genom spel. Syftet med dessa första hjälpen spel (hålla en enskild hälsosamma och säkra) är allvarliga, men spelen presentera första hjälpen på ett sätt som är lättare för barn att minnas och njuta av.

Första hjälpen labyrint

Alla saker förstahjälpen har labyrinter relaterade till första hjälpen där barnet har att föra någon form av medicinsk utrustning till en första hjälpen-patient, som föra sax till någon som behöver plåster tas bort. En variant av dessa labyrinter för grupper innebär att skapa en stor labyrint utanför med rep, garn eller ens trädgårdsslang. Du ställer in i labyrinten med ett specifikt medicinsk mål, såsom städning en klippa, och sätta bilder av allt måste du slutföra målet i labyrinten, plus några ytterligare icke-nödvändiga objekt leder till återvändsgränder. Barn gå igenom labyrinten och samla bilderna--om de plocka upp objekt som inte behövs, de kommer hamna i en återvändsgränd. En variant kan vara att ha flera labyrinter och med tävlingar att se som kan ge stöd snabbaste.

Rött ljus grönt ljus

Rött ljus grönt ljus är en traditionell barn-spel där barn ta steg framåt när en ledare ropar att ljuset är grön och bo fortfarande när ledaren ropar rött ljus. Meaghan Lister skapat en första hjälpen version av detta spel. Istället för att helt enkelt ringa ut "rött ljus" eller "grönt ljus", frågar ledaren frågor om första hjälpen, till exempel om du ska pop en blåsa. Om svaret på frågan är "ja", sedan barnen har en "green light" och ta tre steg framåt. Om svaret är "nej", sedan barnen stanna kvar. Detta spel låter den som övervakar spelet att bedöma mycket snabbt utifrån barnens rörelser första hjälpen ämnen kan behöva behandlas med barnen.

Brandman: dra

Scouterna har en spelet kallas brandman Drag, som är en stafett där varje lag har offren och brandmän. Detta spel handlar i grund och botten brandmännen från varje lag att dra offer från sina egna laget tillbaka till säkerhet i relä mode. Laget som avslutar den relay första vinner. Detta spel kan varieras till någon första hjälpen ämne, som att sätta på band aids eller att sätta ihop ett första hjälpen kit ett relä steg i taget.