mynewspapers.net

Förskolans verksamhet att gå med Bibeln berättelsen om det förlorade fåret

Förskolans verksamhet att gå med Bibeln berättelsen om det förlorade fåret


Liknelsen om det förlorade fåret kan lära barn värdena omvändelse och förlåtelse. För barn i förskoleåldern, kan en diskussion av historien förbättras med enkla exempel från barnens vardag. Fråga barnen om de någonsin har varit för ett syskon eller gjort något fel. Förklara att Gud förlåter dem när de inser de hade fel, säga de beklagar och ber om förlåtelse. Införa kul aktiviteter och spel att komplettera en lektion om det förlorade fåret.

Spel

Göra en massa papper eller kort stock utskärningar i form av får. Dölja utklipp runt i rummet och uppmuntra förskolebarn att söka efter dem. När alla får har befunnits, kan barn vända dem för ett litet pris. Spela en omgång kurragömma baserat på liknelsen om det förlorade fåret. Vuxna som låtsas vara herdar, och barn är fåren (eller barn får turas om att spela herdarna). "Får" Dölj runt rummet och herdarna måste söka efter dem.

Hantverk

Spåra runt varje barns hand på brun kartong. Klipp ut handavtryck. Vända handavtryck uppochner så fingrarna blir benen av lammet och tummen är ansiktet. Rita ögon och en mun i ansiktet. Pinne bomullstussar på kroppen av lammet att göra fuzzy fleece. Skapa en hiss-the-flik dolda lamm scen. Ge barnen en bild av en herde i ett fält med träd, buskar och halm balar. Förskolebarn kan klippa runt konturerna av en av buskarna att göra en flik. Hålla sig bilden till en bit papper. Barn kan färg bilden och sedan dra ett lamm under fliken på den lägre papper. Lammet kommer att avslöjas när luckan lyfts.

Ätbart

Gör får kakor för barnen att dekorera. Grädda sugar cookies i form av får i förväg. Ge varje barn en cookie, vit glasyr och tunn, svart lakrits piskor eller svart glasyr. Berätta för barnen att dekorera fåren med vit glasyr för fleece. Använda lakritsrot bitar eller svart glasyr för ögon, mun och hovar.

Färga, kalkylblad och labyrinter

Ge förskolebarn med herde och lamm-tema färgämnen sidor. Ge barnen en labyrint kalkylblad och utmaning förskolebarn att vägleda en herde på rätta vägen för att hitta hans får. Uppmuntra barnen att öva deras skrivförmåga med lamm-tema spårning kalkylblad. Barn kan spåra ord som börjar med "L", som "förlorade lamm," och kan öva skriva bokstaven "L". Skapa anpassade kalkylblad och färga sidor själv, eller skriver ut sidor från Internet.