mynewspapers.net

Förskola konst verksamhet med korn

Förskola konst verksamhet med korn


Billig, utbildning, utmanande för små händer--skapa med korn ger allt en förskollärare vill i ett konstprojekt. Samtidigt som dessa projekt ger barn att utöva sina små muskelgrupper, Välj större korn som stor couscous, majs, vete bär, hominy, råg bär och kamut bär för att göra projekten lättare. Spara några av kornen att laga, och du har en extra kul projekt.

Grain bilder

Använda tung kartong eller tunn plywood som bas för bilder. Innan du startar projektet, diskutera typer av bilder som barnen kan göra, vilket tyder på grafiska mönster som cirklar, koncentriska rutor, ränder eller enkla scener som ett hus på en gräsmatta med himlen ovan eller ett träd i marken med himlen ovan. Börja med att instruera barnen att rita sin design med markörer direkt på basen. Tillhandahålla lim och färg penslar för barnen att applicera lim till ett avsnitt i taget, bevattning olika korn i varje avsnitt som de kompletta bilden eller använda ett korn till disposition former och en annan för att fylla på insidan av formen.

Vete Display ombord och vete vävning

Med hjälp av vete och vete bär lär eleverna om var mjöl kommer ifrån. Barnen kan se först en display ombord med föremål limmade på den skildrar processen att göra bröd av vete. Displayerna börjar med bilder av vetefält och skördare klipp från tidningar, då flyttar till det faktiska vetet stjälkar och vete bär, till en bild av mjöl som slipas från vete och, slutligen, att vete mjöl iself. För vete vävning, ett projekt från Pioneer Thinking.com, köpa vete stjälkar på ett hantverk butik och Blötlägg dem i vatten i en timme. Med hjälp av tre stjälkar, kan barnen vrida dem tillsammans. Har barnen samarbeta, med ett barn hålla ändarna medan en annan vändningar och bildar en cirkel med de tvinnade trådar. Knyt ändarna tillsammans med ett ljust band och har barnen lägga till ytterligare dekorationer såsom röda vintern bär eller faller bladen.

Degen konst

Efter att vete display ombord, kan barnen göra ett annat projekt med mjöl med en full förståelse var mjöl kommer ifrån. Gör degen från 4 koppar mjöl, 1 kopp salt och 1 1/2 koppar hett vatten. Knåda degen i några minuter eller be barnen att hjälpa till med detta steg. Barnen kan antingen Rulla degen och skär med cookie fräsar eller skapa fri form former som cirklar, ringlar diskar eller polkagrisar. Peta ett hål i degen för en hängande prydnad. Mikrovågsugn i två minuter, låt svalna och låt barnen måla sina konstruktioner. Spraya med klar akryl för en glänsande finish. Limma en säkerhetsnål på baksidan för en dekorativ pin eller en magnet för ett kylskåp prydnad.