mynewspapers.net

Förskola konst idéer för en vänskap tema

Förskola konst idéer för en vänskap tema


Lär förskolebarn värdet av sann vänskap tidigt av med hantverk som firar glädjen som kommer med att ha en god vän. Visa barnen hur verkliga vänner behandla varandra, och omsätta dessa idéer i projekt de kan göra tillsammans. Fokusera på några av teckenattribut som sanna vänner visar, såsom vänlighet, dela, lojalitet och medkänsla. Prata om detta och gör hantverk som uttrycker dessa saker. Fråga barnen vad vänskap betyder för dem och varför de vårda sina vänner.

Vänskap pinnar

Hjälpa barnen måla hantverk pinnar med rainbow ränder. Låt färgen torka på ena sidan och sedan måla andra sidan av pinnen. När den andra sidan av pinnen torkar, hjälpa barnen måla ett kort vänskap meddelande på minnet med mörk färg så att det står i kontrast mot färgstark bakgrund. Be barnen att ge deras sticka till en kompis i klassen.

Inramade vänskap Foto

Be barnen att hitta en ny vän i klassen som de normalt inte umgås med. Låt barnen att spendera några minuter talar och eventuellt spela ett spel tillsammans. Ta bilder på barnen tillsammans och utveckla bilderna så att var och en är storlek 5 av 7. Se dubbla bilder så att varje barn kan ha en bild av sig själva och sin nya vän tillsammans. Ge barnen knappar, pressade blommor och andra utsmyckningar tillsammans med en ram för varje barn. Hjälpa barnen ram deras foto, och använda en limpistol för att dekorera gränsa av varje bildruta med knappar, charm eller andra dekorationer som du ger barnen. Sedan be barnen att ge den ram som de gjort till sin nya vän.

Vänskap krans

Hjälp barnen i klass gör en vänskap krans att uttrycka sin uppskattning för vänner. Para ihop barnen in i grupper om två och hjälpa dem spåra varandras händer på färgglada konstruktion papper. Skär ut handavtryck och hjälpa barnen använda markörer för att skriva meddelanden om vänskap på varje handavtryck. De kan skriva om sin bästa vän eller skriva en mening eller två om vad vänskap betyder för dem. Samla handavtryck från alla barn i klassen och limma dem tillsammans för att bilda flera cirkulära kransar. Hänga upp de färdiga projekt på väggen.

Vänskap målning

Ge barnen i klass affisch styrelse papper och färgstark färg. Hjälpa dem att måla ett objekt som påminner dem om vänskap. De kan måla ett träd, regnbåge eller hjärtat, eller helt enkelt måla två vänner hålla händer. Tillåta målningar torka, och sedan hjälpa barnen skriva ett meddelande om vänskap på baksidan av varje målning. Be barnen att ge deras färdiga målningen till en ny vän i klassen.