mynewspapers.net

Forntida grekisk konst verksamhet för barn

Forntida grekisk konst verksamhet för barn


Antikens Grekland måste ha varit en fascinerande plats. Med de olympiska spelen, Skapelsemyter och religiös dyrkan av gudar och gudinnor fanns det ingen annan plats riktigt gillar det. Om du är intresserad gör några konst aktiviteter som passar in i den tidsperioden, så har du mycket att välja mellan. Från mosaik till skulptur, finns det verkligen något du kan hitta för att hålla eleverna upptagna.

Mosaik

Mosaik är bilder består av små bitar av marmor, glas eller sten. De var mycket populär i det antika Grekland och finns i olika våningar av antika grekiska byggnader. För att göra en mosaik konstinstitutioner, riva upp bitar av olika färgade papper i små bitar. Skapa en bild på ett vitt papper med hjälp av bitarna. För yngre barn, använda ett blad från en målarbok och helt enkelt fylla i bilden med bitar av papper i stället för kritor. Om du inte har papper händig, har studenter använder återvunnet papper som tidningar eller serietidningar.

Lera skulptur

Lera skulpturer var vanliga i det antika Grekland. Bilder av gudar och gudinnor var ofta avbildad i sina skulpterade konstverk. Har eleverna skapa sina egna skulpturer av en forntida grekisk Gud eller gudinna. Skulptera lera kan hittas på någon hantverk butik. Välja en färg, eller flera. Om du vill hålla fast vid den klassiska antika grekisk staty utseendet, använda en vanlig grå skulptera lera. Hitta bilder av grekiska statyer på Internet, från tidningen bilder eller lokala museer. Lufttorka lera och måla statyer om du önskar.

Olympiska elden

De antika olympiska spelen bestod av hoppning, spjutkastning, kör och brottning spel. Corey och Laura's Olympic webbplats, "Under de antika olympiska spelen, en heliga lågan var lit från solens strålar på Olympia och stannade upplysta till spelen avslutades." Gör din egen olympiska facklan med bara några enkla material. Behöver du ett papper handduk rör, en styrofoam skål, vissa lim och brun färg för att skapa basen av facklan. Måla röret och skål brun och sedan låta dem torka. Limma skålen på ena änden av röret. Var noga med skålen är att upprätt, som om du skulle hälla något i den. För att skapa elden att facklan, skära ut bitar orange konstruktion papper i ojämna brand-formade bitar. Limma dessa bitar inuti skålen. Lägg bitar av orange silkespapper till göra din olympiska facklan ännu mer imponerande.

Vas målning

De gamla grekerna ofta målade vaser och andra typer av keramik att skildra sina övertygelser och värderingar. Gamla gudar, gudinna, hjältar och episk berättelse scener målades på olika former av keramik. Skapa din egen forntida grekisk vas genom att måla en scen på en vas som du väljer. Det är bäst att välja keramik vas, som en växt pott, eftersom färgen är mindre sannolikt att glida av. Fundera på vilken typ av scen du vill skildra på din vas. Välj en berömda grekiska myten att skildra, som födelse av Athena eller det trojanska kriget. Leverera massor av bilder från böcker eller Internet för barnen att använda som modeller.