mynewspapers.net

Forntida egyptisk konst & hantverk för barnDrivs av Hollywood skildringar av den antika världen, ringer omnämnandet av Egypten upp rika och ikoniska bilder av en annan tid och kultur. Bjud in dina elever att dyka in i en djupare förståelse av historien av denna region med forntida egyptisk konst och hantverk för barn. Skapa miniatyrmodeller av pyramider, mumier och sfinxer. Klä sig som en egyptisk eller skapa forntida hieroglyfer tabletter. Låt din egyptisk konst och hantverk bära sin fantasi bort till en annan tid och plats helt annorlunda än de som de vet idag.

Pyramiderna

Sockerbitar kan fungera som byggstenarna för en enkel pyramid. Låg en sex-av-sex bas limma kanterna på kuber tillsammans. Centrera ett fem av fem lager ovanpå detta. Minska varje lager i en kolumn och rad och topp med en enkel kub. Om du önskar, sprayfärg struktur med sten-konsistens färg att ge det ett forntida utseende. Alternativt skär ut fyra 9-tums av 8-tums tung kartong trianglar. Tejpa ihop dem i en pyramid form och svamp måla ytterkanten i naturlig sten färger. Diskutera hur faraonerna skulle ha sina viktigaste ägodelar placerats i graven med dem. Har eleverna ta bilder på de viktiga sakerna i livet och limma dessa till insidan av pyramiden.

Mumier

En pyramid behöver en mumie. Linda en mode docka eller en aluminiumfolie stick figur i flera lager lim-indränkt gasbinda att likna en miniatyr mumie. Täcka en lång tunn plast låda och lock med papier-mache eller lera i form av en mumie fall. Efter det torkar, sprayfärg guld och lägga till detaljer med svarta permanenta märkpenna eller målade. Placera mumien i fallet att slutföra ensemblen.

Canopic burkar

Under mumifiering bevarade gamla egyptierna lever, tarmar, lungor och mage i speciella behållare som kallas canopic burkar. Med Schakalen, babian, falcon och människors huvuden, var varje burk graverad med skyddande symboler av dess skyddande ande. Activity Village föreslår att göra repliker med runda papper glass behållare. Täcka basen med konstruktion papper eller forma papper mache runt det att bilda en canopic form och färg. Skulptera huvudet från lera, sprayfärg och fäst locket. Måla på detaljer och finputsning.

Gigantiska skulpturer

Bland de mest synliga av forntida egyptiska konstformer är jätte monoliter som sfinx eller monument till faraonerna. Skulptera en miniatyrversion av egen härdning eller ugn torkning lera och måla den i öknen färger.

Hieroglyferna

Den gamla piktografiska skriften av egyptierna fascinerar många barn. Skär tabletter av kartong eller forma dem av gips i Paris eller modelleran. Måla med en sten konsistens och låt barnen prova på att skriva deras namn och andra meddelanden på tavlorna i hieroglyfer.

Klä sig som en egyptisk

Låt barnen låtsas vara Cleopatra eller King Tut med hemgjord egyptiska kostymer. Skär ett hål för huvudet i ett vitt ark att linda runt henne för en mantel och säkert med en glänsande slips bälte. Avsluta utseendet med pärlstav eller på papper pannband, halsband och armband dekorerad med metalliskt 3D-uppsvullna färger. Spela Farao för dagen med en papier-maché mask bifogas en kartong huvudbonad. Måla masken i guld och dekorera huvudbonaden med markörer.