mynewspapers.net

Fornegyptisk konst tekniker

Fornegyptisk konst tekniker


Fornegyptisk konst, lätt en av världens mest igenkännbara och inflytelserika konstformer, karakteriseras av dess platt, tvådimensionell skildringar av Farao och livet längs Nilen. Spänner över en tidsperiod som börjar 3000 år före Kristus och sträcker sig genom det tredje århundradet, var fornegyptisk konst skapade av hantverkare bunden till en strikt uppsättning regler som falska någon form av kreativitet eller konstnärliga uttryck. Dessa regler är tydlig i alla forntida egyptiska konstformer, från vördnadsbjudande pyramiderna till den mest ödmjuka egyptiska keramiken.

Balans och symmetri

Forntida egyptiska konstnärer använt balans och symmetri för att skapa konstnärliga kompositioner som har mycket beställts och lätt att förstå. Konstnärer använt stora paneler av platt färg, enkla former och klart definierade konturer för att skapa horisontella scener kallas register. Utbildad att producera konst som fungerat med ordning och klarhet, hade egyptiska hantverkare inget intresse av fånga känslor eller skapa illusioner av djup och atmosfär.

Uppmätta proportioner

Innan någon målning eller skulptur, egyptiska hantverkare drog horisontella och vertikala rutnätslinjer på dess yta att skapa just mätt proportioner. Proportionerna av människokroppen var stora när det gäller bredden på en hand, handflatan med 18 palms motsvarande hela kroppen från topp till tå. Användningen av dessa rutnätslinjer resulterade i teckningar som visar anmärkningsvärt ordning och enhetlighet.

Skala

Storlek anges vikten eller social status, i ämnet. Kings avbildas oftast i större-än-livet proportioner, symboliserar deras godlike befogenheter. Fruar, andra familjemedlemmar, anställda, träd och arkitektoniska element, återges i mindre skala att återspegla deras relativa betydelse.

Flera synpunkter

Forntida egyptiska konstnärer för flera synpunkter för att visa varje funktion de flesta helt på plana ytor. Till exempel dras ben och armar av människor från en sida, medan axlarna visas som vetter mot framsidan. Egyptiska huvuden ritas i profil, men ögat stirrar rakt fram.

Färg och symbolik

Färger håller symboliska betydelser i egyptisk konst. Blått och grönt symbolisera vatten, Nilen och liv; gult och guld representerar solen och solguden; och röd och röd-orange är förknippade med kraft och vitalitet. Symboler från naturen, som solen, djur, fåglar, insekter och Nilen, föreställde ofta egyptiska gudar och gudinnor.

Naturliga Detaljer

Medan de betalat respekt lite till realistiska storleken på människor och saker i sin konst, de gamla egyptierna var mödosamt i deras uppmärksamhet på detaljer i naturen. Detta kan ses i den vård som ges till korrekt skildrar människans anatomi och mest påfallande i egypternas minutiöst detaljerade skildringar av djur.

Heiroglyphs

Hieroglyfer, egyptiska skriften bygger på bilder och symboler och konst är nästan oskiljaktiga i egyptisk konst. Som ett exempel är figurera av en sittande man också ett hieroglyfiska tecken för "mannen." Ofta hieroglyphic handstil på en skulptur eller målning identifierar siffrorna eller förklarar vad som händer i konsten. Vissa hieroglyfer är böner och lovordar till gudarna.

Poser och gester

Forntida egyptiska konstnärer använde poser och gester som förkortning för att förklara vad en siffra gjorde. Båda händerna utsträckt framåt med händerna upp show en figur dyrka. En arm sträckte fram med handflatan öppen betyder siffran är tillkalla någon. En siffra böjd på ett knä med ena armen upp och den andra pressas mot hans bröst med en knuten näve är prisa gudarna.