mynewspapers.net

Formella klänningar av 1960-talet

Formella klänningar av 1960-talet


Den mode stilar av 1960-talet gick igenom några dramatiska förändringar, som orsakade hemlines för uppgång och fet val i färg och mönster växa fram. Den formella stilar var främst olika i herrkläder där ruggig shirtfronts och bred lapels styrde dagen. Kvinnors mode i högtidsdräkt under den tidiga delen av decenniet fortsatte många av trenderna av 1950-talet.

Färger

De färger som används i formella klänningar på 1960-talet omfatta pasteller inspirerad av klänningarna Jacqueline Kennedy bar. Formella klänningar från denna period har också djup rik färger som brons och brown. Svart och vitt var en gemensam färgkombination i kläder under 60-talet. Den svarta klänningen, som är en mode post de flesta kvinnor måste inkludera i sin garderob idag, var också ett elegant val för formella tillfällen på 1960-talet. Detta årtionde såg införandet av djärva dramatiska utskrifter som blommönster och geometriska mönster i de tyger som används för formella slitage samt casual kläder. Medan casual kläder i 60-talet blev mer form montering, var de formella klänningarna fulla kjolar och blygsam i början av decenniet.

Hemlines och nedskärningar

Hemlines förändrats drastiskt under 1960-talet i casual kläder, men stilarna för formella slitage började decenniet genom att fortsätta kjol längd på 1950-talet. Långa eleganta klänningar med flödande material var populära under denna tid. Empire midja och blygsamma nedskärningar var populära under de första åren av decenniet. Ärmlösa klänningar var vanliga vid formella tillfällen; denna stil var slitna med stal eller wrap. Flödande kjolar och eleganta tåg också till tjusningen av högtidskläder för kvinnor i 60-talet. Fulla kjolar sopade golv på formella händelser och detaljer som en liten båge som bärs i höften eller på baksidan till ett intressant inslag till formella kappor.

Material

Taft, sammet, chiffong och polyester var populära material används för att skapa de flödande, feminina stilarna i högtidskläder. Brocade var ett populärt val att lägga till ljusa färger och intressanta väva mönster till en formell klädsel. De material som används för 1960-talet formella klänningar skapas en mjuk blick för kvinnor. Metalliska trådar av guld och silver i material som används som cocktail klänningar lagt till gnistra och glans till den formella kläder.