mynewspapers.net

Förkylningssymptom & barnDen gemensamma kallt är den vanligaste infektionen hos barn, och ditt barn kommer troligen att ha flera innan han ens når skolåldern. I själva verket American Academy of Pediatrics rapporterar att barn kommer att ha mellan åtta och 10 förkylningar när de vänder 2. Lyckligtvis, de flesta förkylningar är inte allvarliga och kan behandlas hemma. Symtomen vanligtvis börjar två till tre dagar efter bli smittade och kan pågå en vecka till tio dagar. I de flesta fall, dock kommer att symtom minska gradvis under loppet av en vecka.

Rinnande, täppt näsa

En rinnande eller täppt näsa är ofta en av de tidigaste indikatorer att ditt barn har en förkylning. För de första dagarna är nasal ansvarsfrihet oftast tydligt. Efter några dagar, dock kan den visas gulaktig eller grönaktig, enligt American Academy of Pediatrics. Ansvarsfrihet tjocknar vanligtvis under loppet av sjukdomen, så att barnets snuva kan verka bara täppt eller överbelastade efter några dagar.

Hosta och nysningar

Om ditt barn har en förkylning, kan hon nysa eller hosta mycket. Om hostan är svår eller gör det svårt för ditt barn att sova, kan det vara frestande att ge henne en over-the-counter hosta medicin. American Academy of Pediatrics rekommenderar dock att dessa läkemedel aldrig bör ges till barn yngre än 2 på grund av potentiellt allvarliga biverkningar. Studier har dessutom visat kall läkemedel är inte effektiva för barn yngre än 6 och kan innebära risker, AAP rapporter. Istället, försök för att hjälpa hennes sömn med en luftfuktare eller förångare i ditt barns rum.

Feber

Vissa barn kan utveckla en mild, låggradig feber när de utvecklar en kall. Feber är vanligast hos yngre barn och allmänt körs mellan 38C(100F) och 39C(102F), enligt MedlinePlus. Äldre barn kör generellt inte feber när de har en förkylning.

Ont i halsen

Ditt barn kan också klaga av en öm eller scratchy hals när han har en kall, enligt Centers for Disease Control and Prevention hemsida. Hals irritation kan göra det svårt för ditt barn att svälja och kan också orsaka en minskning aptit.

Svullna körtlar

Du kanske märker att ditt barns lymfkörtlar är svullna när hon är förkyld. Lymfkörtlar är belägna i hela kroppen, men när ditt barn är sjukt du kanske kan känna att körtlarna i halsen är svullen eller förstoras, enligt American Academy of Pediatrics. Detta kanske inte är märkbar i alla barn, emellertid.

Irritabilitet

När du barn är sjuk med förkylning, kan hon verka mer cranky eller irriterad än vanligt. Infektionen kan göra henne trött, och hon kanske inte verkar intresserad av sin vanliga aktiviteter och hobbies. Detta är normalt, och hennes energi nivå återkommer när hennes hälsa förbättras.