mynewspapers.net

Förklara en vänster förmak hjärtat utvidgningen diagnos

Förklara en vänster förmak hjärtat utvidgningen diagnos


En utvidgad vänster förmak innebär att den vänstra övre kammaren av hjärtat att arbeta hårdare än det borde, vilket gör att få större än normalt. Utvidgningen kan bero på högt blodtryck, en defekt hjärtklaff, åldrande eller fetma. I processen tjocknar atrium för att pumpa hårdare. Utan behandling kan det orsaka allvarliga komplikationer.

Orsakar

Alla faktorer som bidrar till högt blodtryck skatter hjärtat och kan förstora vänster förmak. Dessa inkluderar åldrande, högt blodtryck, fetma och sjukdomar som kardiomyopati eller en förtjockning av stora kroppspulsådern, som är den stora artär som lämnar hjärtat. En vanlig orsak till vänster förmak utvidgningen är en felaktig mitralisklaffstenos. Om ventilen inte stänger ordentligt, kan inte vänster förmak pumpa blod helt in i vänster kammare. Blodet utgör tillbaka in i vänster förmak, orsakar tryck som förstorar det. Mitralisklaffstenos kan skadas på grund av reumatisk feber, en missbildning, kalkavlagringar, tumörer, strålbehandling till bröstet eller vissa läkemedel. Hypertrofisk kardiomyopati är en grupp sjukdomar där de nedre kamrarna av hjärtat utvecklas förtjockade väggar. Eftersom muskel väggarna blir stela, mitralisklaffstenos det kanske inte att stänga ordentligt.

Symtom

En individ med vänster förmak utvidgningen kan få trött lätt, särskilt när inblandade i fysisk aktivitet, och uppleva andnöd, hjärtklappning eller har svullna vrister eller fötter. Andra tecken kan innehålla anfall av bronkit eller tung hosta, ibland med blod i sputum.

Komplikationer

Utan behandling, kan en utvidgad vänster förmak leda till hjärtsvikt, en uppbyggnad av blodtryck och vätska i lungorna, och förmaksflimmer, ett tillstånd där de övre hjärtats kamrarna slå snabbt och vilt. Detta gör förmaken mindre möjlighet att pumpa blod från hjärtat. Blod kan pool och propp i förmaken. Det finns en risk att blodproppar kan bryta isär, flödet genom blodkärlen och blockera artärerna leder till hjärnan, orsaka en stroke.

Diagnostiska alternativ

Lungröntgen och EKG används för att lokalisera om förmaksflimmer utvidgningen beror mitralisklaffstenos störningar, en förträngning av mitralisklaffstenos eller en uppbyggnad av trycket inne i hjärtat.

Behandling

Den särskilda behandling som används beror på orsaken till utvidgningen. Mitral ventiler kan repareras eller ersättas, och läkemedel såsom beta-blockerare och kalcium kanal blockerare verapamil orsaka hjärtmuskeln att ingå avtal mer försiktigt. Detta gör att förmaken fylla mer fullständigt och flöde mellan hjärtats kamrar lättare. En cardioverter-defribrillator kan implanteras i kroppen för att kontroll förmaksflimmer. I svåra fall, kan kirurgi eller alkohol ablation utföras för att tunna väggar av hjärtat och förbättra blodflödet.