mynewspapers.net

Förhållandet mellan vinäger till vatten för rengöring av mattor

Förhållandet mellan vinäger till vatten för rengöring av mattor


Vinäger är säker och effektiv för rengöring av mattor. Med vinäger sparar du pengar, som en gallon ättika kostar mycket mindre än tillverkade mattan städare. Olika vinäger till vatten nyckeltal används beroende på vilken typ av städning matta behov.

Plats rengöring

Ta bort små matta fläckar genom att fylla en sprayflaska med 1 del ättika och 5 delar vatten. Spraya fläcken och låt vinäger lösningen i blöt i några minuter innan gnugga den med en ren trasa. Upprepa processen tills fläcken är borta.

Fläckborttagning

Djupt, som fläckar och smuts avlägsnas med en lösning av 1 del salt, 1 del borax och 4 delar ättika. Lös upp salt och borax i vinäger. Gnugga in blandningen i fläcken och låt det torka, sedan vakuum. För svåra fläckar, återanvänder lösningen tills fläcken är borta.

Mattan restaurering

Återställa smutsiga och slitna mattor genom att blanda 1 del ättika med 16 delar vatten. Doppa en ren kvast i lösningen och borsta mattan. Undvik att gå på mattan tills det torkar. De matta trådarna kommer att piggna till och vinäger hjälper till att förhindra mögel bildas i mattan.

Djup rengöring

Använda 1 kopp ättika för varje gallon vatten i en maskin matta renare. Använd inte kemiska matta rengöringsmedel med ättika lösning. Djuprengör mattor med hjälp av tillverkarens instruktioner.