mynewspapers.net

Fördelarna med svarta vinbär seed oil för hår tillväxt

Fördelarna med svarta vinbär seed oil för hår tillväxt


Om du har problem med växande ditt långa hår, kanske du har försökt over-the-counter, kemiskt baserade produkter som hävdar att ge dig håret av dina drömmar. Om du vill ha starka, vackra hår men vill undvika kemikalier, kan svarta vinbär seed oil hjälpa.

Svarta vinbär Seed Oil

Denna olja innehåller omega-6 och omega-3 essentiella fettsyror, som bidra till att ge fukt till håret och främja hår tillväxt och styrka. I synnerhet är den gamma-linolensyra (GLA) i svarta vinbär seed oil en omega-6 syra som kan förhindra hår gallring, delning och torrhet, enligt Dr Andrew Weil. Fukt är avgörande för friska hår eftersom om ditt hår är torr och skör, det blir mer benägna att bryta. Naturligtvis ditt hår kommer att fortsätta växa, men det kommer att verka som det är inte för att det går sönder innan du ser några verkliga framsteg. Omega-6 och omega-3 fettsyror är också till nytta för att förbättra tillståndet i hud och naglar.

Rekommenderad dosering

Weil rekommenderar börjar med 500 mg kapslar en till tre gånger per dag. Kapslar finns även i högre doser, men börja med lägre dosering och mäta din reaktion i tillägget. Det är viktigt att ta GLA som en kapsel (snarare än att försöka få en tillräcklig mängd enbart genom kosten) eftersom det kan vara en utmaning för att få nog av att förbättra hår hälsa fettsyror. Ett tillägg som gör det mycket lättare att få den rekommenderade doseringen.

Var man kan köpa

Svarta vinbär seed oil är en lite mindre vanligt än andra hår tillväxt kosttillskott men det finns på hälsa och nutrition butiker som Vitamin Shoppe. Du kan också hitta tillägget genom många online hälsokostaffärer.

Resultat

Hårväxt kommer inte att ske över en natt med svarta vinbär seed oil eller andra tillägg. I allmänhet kan du förvänta att se resultat i sex till åtta veckor om du tar tillägget på regelbunden basis. Det kan ta dig en kortare eller längre tid att märka att ditt hår hälsa har förbättrats, som alla reagerar annorlunda på kosttillskott.

Biverkningar

Negativa biverkningar från svarta vinbär olja är relativt ovanliga. Vissa användare kan ha en allergisk reaktion, och detta tillägg bör inte användas av personer som är predisponerade för beslag eftersom omega-6 fettsyror kan öka sannolikheten av beslag förekomst. Som med alla tillägg, bör du meddela din läkare om du börjar med svarta vinbär seed oil att se till att det inte negativt samverkar med några mediciner du tar.