mynewspapers.net

Fördelarna med skrivplatta

Fördelarna med skrivplatta


Konstnärer, formgivare och illustratörer använda olika verktyg att skapa och redigera deras arbete. Någon artist med databaserade bilder kan eventuellt ha nytta av ett ritbord. Skrivplatta är utformat för att fånga ritning indata med en pad och stylus-penna. Möjligheten att skapa ritningar och mönster med hjälp av en ritplatta är en förbättring på computing-baserade alternativ som musen, men ger konstnären en annorlunda upplevelse att använda en traditionell penna eller penna.

Bättre än en mus

Alla som funderar ett ritbord sannolikt söker fånga deras ritning ansträngningar som datordata. Om du vill rita i ett datorprogram innebär ansökan utan ett ritbord ofta använda en mus. Använda musen för att rita framtvingar en grundläggande begränsning på noggrannheten. Med ett digitalt ritbord, är riktigheten av ritning resultat kraftigt förhöjd. Spetsen av graphics Tablet PC-pennan är liten och därför lättare att placera i specifika punkter med precision. Med ett digitalt ritbord, kan konstnären behandla pad som ett pappersark, se resultatet på motsvarande virtuell duk i deras grafiska designprogram.

Intuitiv interaktion

Med en mus, måste användaren placerar sin hand på ett sätt som inte är normalt förknippas med åtgärden ritning. Med ett digitalt ritbord å andra sidan, användaren kan njuta av den intuitiva stilen åtgärder de kan redan vara vana vid att använda en penna eller penna. Använda en ritplatta är inte exakt detsamma som att använda penna och papper. Exempelvis varumärkena syns inte på pad, bara på datorskärmen, och texturen av pad är inte samma som art media som papper eller duk. Ritning åtgärden på en ritplatta är dock mycket närmare traditionella ritning verksamheter än med computing alternativ. Många grafik tabletter kan även fånga upp trycket data, så att användaren kan skapa effekten av att trycka hårt eller mjukt på en penna eller penna.

Mindre avfall

Om en konstnär överväger att använda en ritplatta som ett alternativ till traditionella medier såsom papper, penna, färg eller pastell, de kan förvänta sig en förbättring av mängden avfall som produceras. Med ett digitalt ritbord behövs inga papper eller dyra medieobjekt som konstnärsmaterial. Om konstnären gör ett misstag i sin ritning med hjälp av ritbordet, tillåter deras programvara dem att helt enkelt radera den. Även om köpa en ritplatta representerar en initial investering, kan konstnären njuta av minskat avfallet och bråka på lång sikt.

Omedelbar uträkning

Använda en ritplatta gör en konstnär att kombinera traditionella och samtida konst tekniker. Till exempel önskar konstnären att dra vissa delar av en design eller illustration för hand, men öka eller redigera detta med grafisk design mjukvara. Ritning tagits med ritbordet lagras direkt i digital form, med program kan manipulera och bearbeta denna indata på ett sätt som inte är tillgängliga annat än på en dator. En ritplatta kan därför låta användaren skapa en balans mellan gamla och nya metoder för att skapa konst.