mynewspapers.net

Fördelarna med sjögurka

Fördelarna med sjögurka


Sjögurka är inte en gurka på alla. Det är ett marint djur rik på protein som används för att behandla många sjukdomstillstånd och är känd för sin anti-åldrande egenskaper. Sjögurka är inte attraktiv utseende med dess avlång kropp, men det är en populär fisk och skaldjur med mindre än 2 procent fett och en hög koncentration av vitaminer. Verkligen en gåva från havet, sjögurka ger många hälsofördelar.

Historia

I tusentals år i Asien användes sjögurka att artrit, trötthet, impotens, förstoppning, täta urinträngningar och ledvärk. Det är alltså mycket uppskattad för sina påstådda medicinska egenskaper. Dessutom anser dessa kulturer i sin starka afrodisiakum egenskaper och hälsosamma egenskaper som en tonic för njurarna, blod, magsår och magcancer. Idag sjögurkor används i Kina för att behandla njurpåverkan, förstoppning och reproduktiva problem inklusive impotens.

Fördelar

Fördelarna med sjögurkor är många. På grund av de stora mängder chondroitin sulfat i det, används sjögurka för att lindra ledvärk och villkor som artrit. Moderna studier visar att sjögurkor förbättra balansen av prostaglandiner, som är till hjälp för muskuloskeletala inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit, artros och artrit i ryggraden. Vissa människor använder dessutom sjögurka att hjälpa njurarna och behandla frekvent urinering samt ge en omedelbar energikick. Modern forskning visar också att sjögurkor kan hjälpa behandla elakartade svulster och sjukdomar till följd av sin fettsyror. Dessa fördelar har fått uppmärksamhet och forskare i många länder anser att vissa utdrag ur havet gurkor kan hjälpa till att stoppa tillväxten av cancerceller.

Användning

Utdrag ur sjögurkor används med örter för att producera salvor som kan användas i ansiktet, händer, fötter, lederna, musklerna, hårbotten, hår, mun, tandkött och andra känsliga områden. Med sjögurka som en aktuell salva är dessutom en bra fuktkräm. Det finns inte för närvarande någon varningar kring användningen av sjögurka. Men som alla tillskott är det bäst att söka vägledning av din läkare innan du tar den.