mynewspapers.net

Fördelarna med redovisning informationssystem

Fördelarna med redovisning informationssystem


Redovisning informationssystem är utforma ett system för databehandling med programvara. Det kan också göras manuellt. De datoriserade systemen göra redovisning jobb lättare med hjälp av programvara som kan sammanställa ekonomiska, skattemässiga och lönedata. Det kan utföra andra bokföring funktioner. Systemet samlar in och behandlar uppgifter om transaktioner. Sedan sprider den finansiella information som förvaltning och företag intressenter använder för att fatta beslut.

Effektivitet

Datoriserade finansiella informationssystem är snabbare och mer effektiv i behandling av uppgifter. Användning av hårdvara som skannrar genererar automatiskt redovisningsinformation utan mycket väsen. Informationen är tillgänglig nästan omedelbart. Kostnaden för maskinvara som datorer är låg och tillgången till billigare och användarvänligt bokföringsprogram gör information redovisningssystem överkomligt. Datoriserade finansiella system kan användare komma åt det snabbt av ett musklick. Till skillnad från manuell, som för övrigt är fortfarande mycket i tillvaron som vissa företag vill behålla både elektronisk och manuell redovisning informationssystem, behöver användaren inte gå igenom en hög med papper arbete för att hitta den information han behöver.

Kostnadseffektivitet

Redovisningsinformation system gör underhållet av en uppsvälld ekonomiavdelningen irrelevant. Programvaran gör det mesta av det arbete som annars skulle kräva flera anställda. Bokföringsprogram kan journal och förbereda dokument som balansomslutningen. Tidskrifter och avmönstringsliggarna registreras i databaser som datorn. Det finns också programvara som kan utföra sådana uppgifter som fakturering budgetering och förbereda lönelistan. Redovisning informationssystem skär hjälp lönelistan för redovisningspersonal väsentligen.

Nackdelar

Fördelarna med redovisning informationssystem är uppenbarligen enorma. Men det finns också en nackdel som att förlora information om systemet attackeras av virus. Av kurser antivirusprogram har förbättrats, men ingen dator eller computern system är 100 procent immun mot virusattacker. Det andra problemet är strömavbrott. När det inträffar kunde information vara förlorade om inte ordentligt sparas. De datoriserade informationssystem är också benägna att bedrägeri om det finns inga lämpliga interna och externa kontroller.